Shop Doneer

Zoek de wijsheid

Leestijd: 2 min.

Ik heb lief wie Mij liefhebben, en wie Mij ernstig zoeken, zullen mij vinden. (Spreuken 8:17)

Als jij hebt besloten de wijsheid te zoeken, dan zul je haar vinden. Ze zal zich niet voor je verstoppen. Ze stelt haar voorwaarden, maar ze is bereid om gevonden te worden.

Ze gaat verder door te zeggen:

Rijkdom en eer is er bij Mij, duurzaam bezit en gerechtigheid. Mijn vrucht is beter dan bewerkt goud en dan zuiver goud, Mijn opbrengst beter dan het beste zilver. (vers 18-19)

De zegeningen die de wijsheid met zich meebrengt, kunnen nooit voldoende op waarde geschat worden.

Daarna beschrijft de wijsheid het pad waarop we moeten lopen:

Ik loop op het pad van de gerechtigheid, midden op de paden van het recht, om wie Mij liefhebben, in erfelijk bezit te laten nemen wat er is, en Ik zal hun schatkamers vullen. (vers 20-21)

Ik geloof dat de belangrijkste voorwaarde om de zegeningen die wijsheid met zich meebrengt, te beërven en ervan te genieten, is om liefde voor de wijsheid te hebben. Liefde is een sterk woord. Liefde betekent: zet de wijsheid op de eerste plaats. Het betekent: besteed tijd aan het zoeken naar de wijsheid. Het betekent: afzien van andere dingen, om de wijsheid te verwerven. Maar de beloning is heerlijk.

De vrucht van de wijsheid is beter dan zuiver goud. Wat de wijsheid opbrengt is beter dan het beste zilver. Rijkdom, eer, duurzaam bezit en gerechtigheid - als de houding van ons hart ten opzichte van de wijsheid goed is, dan zullen al deze dingen uit die relatie voortkomen.

Kom tot het besluit om de wijsheid lief te hebben. Ik wil stellen dat het goed is om de wijsheid vurig lief te hebben. Ik geloof dat wij als christenen vaak te lauw zijn, niet enthousiast genoeg. We hebben een vurige liefde tot de wijsheid nodig.


Gebed van de dag

Hemelse Vader, leidt U mij voortdurend op het pad van recht en gerechtigheid! Dank U dat U dit mogelijk gemaakt heeft door Uw Zoon Jezus, die door Zijn leven voor mij te geven, mij verloste van het kwaad en Gods wijsheid tot mijn leidsman maakte.


Gebed voor DPM wereldwijd

EGYPTE

    • Bid dat de video’s, boeken en radio-boodschappen die we hebben uitgezocht om dit jaar te produceren, zullen voorzien in de geestelijke behoeften van veel mensen, met inbegrip van hen die Dereks onderwijs volgen.
    • We werken aan de afronding van 20 radio-boodschappen over Identificatie (over de Opstanding). Bid om de hulp van de Heer. In april zullen ze op verschillende stations worden uitgezonden: bid dat de Heilige Geest ze zal gebruiken om harten te veranderen.