Shop Doneer

Investeer in mensen - China 2021

Leestijd: 3 min.

Beste vriend/vriendin,

Wat een jaar was 2020 – voor China en voor de rest van de wereld! Toch gaat het werk van het DPM-China-team vastberaden door. We bidden voor de Chinese kerk en dienen haar door Dereks onderwijsmateriaal aan de gelovigen daar te verstrekken.

Het verschil maken

We hebben onze plannen voor China niet uitgesteld of vertraagd, zoals het drukken en verspreiden van Dereks boeken. In 2020 hebben we 347.700 boeken met 16 verschillende titels gedrukt en weggegeven.

Tegelijkertijd hebben we onlangs een enorme toename gezien van ons online publiek in China. We hebben al 512 steden of dorpen bereikt in 34 provincies en districten van China. Bijna overal in China zijn er gebruikers van onze websites en WeChat-platform. We maken echt een verschil met de nieuwe online outreaches!

‘Het is echt fantastisch dat mijn man en ik na vele jaren het onderwijs van Derek Prince weer hebben gevonden online. Er zijn veel verschillende leringen in China, maar we denken altijd dat het onderwijs van Derek Prince het beste is.’


Een groeiende schaduw over China

We zijn ons er terdege van bewust dat onze taak vandaag zwaarder is dan vorig jaar. Een van onze DPM-teams uit China verwoordde het als volgt:

‘Er is momenteel niet alleen een wereldwijde pandemie, maar tegelijkertijd heeft de vervolging waarmee Chinese christenen door hun lokale overheden worden geconfronteerd, een geheel nieuw niveau bereikt. In sommige opzichten kunnen we het de tweede culturele revolutie noemen. 2021 dreigt een heel moeilijk jaar te worden voor gelovigen in China.’

Deze nieuwe onderdrukking van de Chinese Kerk, in combinatie met een ernstig gebrek aan Bijbelkennis en -begrip bij veel gelovigen, maakt onze taak uitdagender dan ooit. We geloven dat dit moment cruciaal is – het is een tijd om te bidden en te handelen ‘zolang het nog dag is’. Zoals broeder Lin met ons heeft gedeeld:

‘We zijn vanaf 2007 onze samenkomsten als huisgemeente begonnen, maar het ontbreekt ons echt aan voldoende geestelijk materiaal. We kunnen onze beperkte middelen alleen gebruiken om broeders en zusters om ons heen te helpen.’


Onze Strategieën

• Doorgaan met het drukken van gezalfde Chinese versies van Dereks boeken
We hopen het totaal aantal gedistribueerde boeken voor 2020 te evenaren. Onze broeders en zusters vragen voortdurend om meer, dus we kunnen nauwelijks minder doen: ‘Bedankt voor Dereks boeken. Dit zijn de beste cadeaus die ik ooit heb gekregen!’ (Van broeder Han)

• Produceren van USB-sticks boordevol leerzame lessen door Derek Prince
Kunt u zich zo’n situatie voorstellen in ons land? Neem alstublieft even een moment om u voor te stellen wat zo’n regime en zo’n wetgeving zou betekenen voor het leven en de missie van uw kerk en uw persoonlijke wandel en relatie met Jezus…

• Bijbel-audioapparaten produceren
Voor degenen die minder goed kunnen lezen, hebben we Bijbel-audioapparaten gemaakt met daarop een luisterbijbel, alle belangrijke boodschappen van Derek en lessen van 15 minuten.

• Online platformen gebruiken om heel China te bereiken
Dit bericht van zuster Zheng laat zien hoe goed ons online werk wordt ontvangen: ‘Deze online cursus zal voor ons een nieuw begin zijn. We gebruiken al het onderwijs voor onze dagelijkse diensten in onze kerk. Moge de Heer u rijkelijk zegenen. We weten dat er veel predikers in China zijn die zulk onderwijs en trainingen nodig hebben!’

Vanwege Covid-19 en de druk op de Chinese Kerk wordt het online werk steeds essentiëler. Leiders van Chinese huiskerken nemen contact met ons op voor online trainingsmateriaal en online geestelijk voedsel.

Meehelpen met de oogst

In Johannes 4:35 zei Jezus: ‘Zegt u niet: Nog vier maanden, en dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u: Sla uw ogen op en kijk naar de velden, want zij zijn al wit om te oogsten.’

Als je wilt meehelpen om de oogst in China binnen te halen, wil je dan allereerst voor ons bidden? Daarnaast zijn hier enkele voorbeelden over wat jouw financiële steun zou kunnen bereiken:
• Met een gift van € 20,- zouden we 20 boeken kunnen drukken
• Met een gift van € 30,- zouden we 4 USB-sticks kunnen produceren
• Een gift van € 60,- zou 3 Bijbel-audioapparaten beschikbaar maken
• Een gift van € 100,- zou ons team van online werkers helpen ondersteunen

De velden van China zijn, zelfs te midden van enorme uitdagingen, wit om te oogsten. Bedankt dat je ons bijstaat door je gebeden en steun. We hopen dat je ons wilt helpen om van 2021 een jaar van grote oogst in China te maken. Bedankt!


Verbonden in de liefde van Christus,

Ross Paterson
DPM China

Download zendingsbericht als pdf