Shop Doneer

Investeer in mensen - China 2020

Leestijd: 4 min.

Beste vriend/vriendin,

Wat maakt de getuigenissen van gelovigen in China – anonieme volgelingen van Jezus – belangrijk voor ons als DPM? Omdat we weten dat hoe meer we Dereks materiaal verspreiden onder deze gelovigen, hoe meer het Woord van God hun levens verandert. Dat is onze eenvoudige visie. We zien de eenvoud hiervan terug in de getuigenissen:

“Duizendmaal dank voor het sturen van USB-sticks en brochures van Derek Prince. Ik ben zo onder de indruk van dit geestelijke voedsel en ik heb al veel naar kerken in Henan kunnen sturen. Ik houd ook van zijn WeChatonderwijs en de website.” – een zuster uit Henan (de provincie met het grootste aantal gelovigen in China).

“Vroeger was het heel moeilijk om aan Dereks materiaal te komen. Tegenwoordig ontvang ik zijn onderwijs met regelmaat. Dit voegt veel toe aan mijn relatie met God.” – G, een advocaat uit de provincie Shandong.’

Hoe bemoedigend het ook is om te weten dat er zeker 150 miljoen Chinezen zijn die in Jezus zijn gaan geloven, weten we dat velen van hen mogelijk niet voldoende het belang van het kruis doorgronden. Ook zijn ze zich niet vaak niet bewust van de mate van geestelijke oorlogsvoering, waar ze zich middenin bevinden. Het gebrek aan onderwijs kan ze kwetsbaar maken voor valse leringen. Velen van deze anonieme gelovigen moeten nog steedsbereikt worden.

Wij geloven dat we als DPM geroepen zijn om de groeiende Kerk in China te dienen. We voelen ons geroepen om vanuit het onderwijs van Derek deze gelovigen een steviger fundament te geven van het Woord. Het is onze visie om dit Bijbelmateriaal aan zoveel mogelijk leiders, huiskerken en individuele gelovigen te verstrekken.

Maar nu is er een nieuwe crisis en een nog grotere urgentie.

Op dit moment hebben we te maken met een nieuwe uitdaging. Er is een nieuw ‘seizoen’ van druk op en vervolging van de Kerk in China gekomen door de onderdrukkende religieuze wetgeving in China.

  • Belangrijke kerkleiders worden gearresteerd.
  • De dreiging van de overheid om de Bijbel te “siniceren” (het herschrijven van Gods Woord zodat het strookt met de belangen van de Chinese overheid) is een reële dreiging voor de Kerk. Alleen al vanwege deze wetgeving is het van levensbelang om de Chinese Kerk van gefundeerd Bijbelmateriaal te voorzien.
  • Op verschillende plaatsen mogen christenen niet langer samenkomen. Ze ontmoeten elkaar in kleine huiskerken, vergelijkbaar met de Chinese kerk van dertig jaar geleden. Juist deze nauwelijks onderwezen huiskerken willen we toerusten met materialen die zij nodig hebben om hun uiteengedreven kudden te leiden.

Vanwege deze bedreigingen voor de Kerk richten wij ons op de volgende strategische projecten:

1. Dereks onderwijs in boekvorm. We blijven Dereks vertaalde onderwijs in boekvorm verspreiden. Zo hebben we vorig jaar meer dan 100.000 stuks van ‘Verander de geschiedenis door bidden en vasten’ gedistribueerd. Met dit boek willen we de Kerk stimuleren om zich toe te wijden aan gebed voor deze fase. De inkoopprijs voor dit boek is slechts €0,50 per stuk. Met een gift van €50, kunnen we 100 gelovigen van een exemplaar voorzien.

2. Digitale zending. We gaan door met het uitbreiden van onze digitale bereikbaarheid. We bereiken deze Chinese gelovigen via ons WeChat-platform en via onze websites, waar onderwijsmateriaal te downloaden is. Ook kan men via deze sites meedoen met cursussen. Het is ons doel om zoveel mogelijk van de 700 miljoen Chinezen die regelmatig gebruik maken van het internet te bereiken.
De kosten voor het uploaden van onderwijsmateriaal en het onderhouden van de digitale platforms, zijn €150,- per week. Dit materiaal wordt in 68 verschillende landen – bijna een derde van alle naties ter wereld – gedownload! Helpt u ons om nog meer mensen van zowel binnen als buiten China te bereiken?

3. Geestelijke bibliotheken. Op dit moment voorzien we ook in ‘bibliotheken’ met Dereks digitale materiaal op USB-sticks en SD-kaarten. De reden dat we dit op deze manier aanpakken is simpel. Wanneer China de strenge wetgeving nog strakker aantrekt, zullen deze gelovigen grote hoeveelheden van Dereks onderwijs offline tot hun beschikking hebben. Ze hoeven dan niet meer het afgeschermde internet op te gaan.

De prijs per stuk is €8,-. Ons doel, voor de eerste helft van 2020, is om 10.000 van deze dragers te produceren. Dat kost in totaal €80.000,-. Een gift van €32,- stelt ons in staat om deze dragers aan vier huiskerkleiders te geven.

Waarom zou u ons helpen met de projecten die we hierboven hebben opgesomd? Een antwoord op die vraag kunt u krijgen door uzelf de volgende vraag te stellen: wat is er voor God in China belangrijk, vandaag de dag?

China is bijna dagelijks in het nieuws: de handelsoorlog met Amerika, de militaire aanwezigheid van China in internationale territoria, de gewelddadige gebeurtenissen in Hongkong, China’s poging om zijn machtsgebied in Azië, Afrika en Europa te vergroten. Al deze gebeurtenissen zijn vanuit geopolitieke overwegingen van belang. Maar slechts één ding is echt belangrijk: het welzijn en de groei van de Kerk in China.

Elk rijk zal uiteindelijk vergaan, ook China – net zoals het Britse en Russische rijk zijn vergaan. Alleen het Koninkrijk van God blijft overeind. Helpt u mee om in Zijn koninkrijk te investeren ten bate van China?

In Christus verbonden,

Ross Paterson
DPM China

Download zendingsbericht als pdf