Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Investeer in mensen - Oekraïne 2020

Leestijd: 4 min.

Beste vriend/vriendin,

Enkele maanden geleden ontvingen we een mail van een opvangcentrum voor verslaafden in Zeeland: ‘Wij willen graag bijdragen aan het verspreiden van Dereks boeken in opvangcentra in Oekraïne!’

Op 31 januari had ik het voorrecht deze opvang samen met mijn collega Aron te bezoeken. Ik sprak uit Gods Woord tijdens hun dagopening: ‘God danken is een opdracht. En als je dankbaarheid voedt, dan verhongeren je problemen. Als we God danken, dan werkt Gods bovennatuurlijke vrede in ons hart’ (zie Filippenzen 4:6-7).

Aron en ik waren onder de indruk van de verhalen en het eenvoudige vertrouwen op God. Vervolgens hoorden en zagen we hoe blij en enthousiast velen van hen waren over Dereks onderwijs. ‘We lezen elke dag de DagelijkseOverdenking in de DPM-app!’ De meegebrachte boeken vonden gretig aftrek. Wat een gezegende dag was dat!

Ook verslaafden in Oekraïne vinden Christus.

Recentelijk ontvingen we via onze internationale contacten het getuigenis van Alexey (zie foto boven). Alexey is geboren en getogen in Oekraïne. Zijn hele leven werd kapot gemaakt door zijn alcohol- en drugsverslaving.

Hij begon met drugs en drank toen hij 16 jaar oud was. Aanvankelijk zag hij het als een goede manier om de sleur van hopeloosheid te doorbreken, maar als snel was hij volledig afhankelijk geworden van de drugs.

Alexey deed alles voor drugs - het was een angstaanjagende geestelijke verslaving.

Alexey heeft zeker tien jaar lang geprobeerd van de drugs af te komen. Medische klinieken — waar artsen alles deden wat ze konden (zoals bloedtransfusies en verschillende soorten medicatie) — konden hem niet helpen.

In een wanhopige poging om het roer van zijn leven volledig om te gooien, trouwde Alexey op zijn 25ste met Daria. Triest genoeg begon hij na een paar maanden getrouwd te zijn alweer te gebruiken.

Zijn gezondheid ging steeds verder achteruit en de wanhoop nam toe. Zelfs zijn familie liet hem in de steek. Zij adviseerden Daria zelfs om hem te verlaten, ‘want’, zeiden ze: ‘hij zit gevangen en zal nooit vrijkomen.

Maar God had andere plannen voor Alexey.

Het begon allemaal toen hij hoorde over een afkickkliniek die werd gerund door een lokale kerk in Dnipro, zijn woonplaats. In landen als Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland, is de vraag naar afkickklinieken zo groot dat de autoriteiten vaak aan christenen vragen om deze centra op te zetten.

Toen Alexey voor het eerst in de kliniek kwam, vertelde het team hem meteen over Jezus. Ze baden voor hem en nodigden hem uit om Jezus in zijn leven aan te nemen.

Wetend dat hij het absolute dieptepunt had bereikt, gaf Alexey zijn leven over aan God. Hij bad en bekeerde zich oprecht van zijn zonden. Op dat moment voelde het alsof er een zware last van zijn schouders viel—en een grote glimlach deed zijn gezicht oplichten.

Dereks onderwijs gaf Alexey een eerste kijkje in ware vrijheid van verslaving.

Wat Alexey tot bekering en tot het breken van de verslavingsketens over zijn leven bracht, was het horen van het Evangelie en het lezen van Dereks boek Zegen of vloek: Aan u de keus.

Die eerste kennismaking met Dereks onderwijs—mogelijk gemaakt door het gebed en de vrijgevigheid van vrienden zoals u—sterkte Alexey in zijn geloof en deed hem de levensveranderende kracht van Gods Woord ontdekken.

Met dank aan Dereks onderwijs,’ zegt Alexey, ‘begreep ik voor het eerst wat God voor me gedaan heeft. Ik vond zoveel vreugde in het gegeven dat ik vrij kon komen uit de greep van de duivel!’
‘Ook ontdekte ik de realiteit van de geestelijke wereld, leerde ik hoe ik Gods Woord moest proclameren over mijn leven en begon ik geestelijke kracht te halen uit de Bijbel. Ik dank God voor mensen zoals jullie, die Dereks boeken naar Oekraïne sturen om gebroken mensen zoals ik, te helpen!’

Alexey bracht anderhalf jaar door in deze christelijke afkickkliniek, waar hij zowel geestelijk als fysiek werd gesterkt door het lezen en bestuderen van Dereks Bijbelonderwijs.

Alexey en Daria besloten om zelf een nieuwe afkickkliniek te openen. Ze vroegen onze lokale DPM zendingswerkers om gratis exemplaren van Dereks boeken in het Russisch en Oekraïens. Deze boeken deelden ze uit aan meer dan 250 verslaafden. Dit levensveranderende onderwijs heeft grote invloed heeft gehad op hun levens.

We hebben al meer dan 2,750 gratis exemplaren van Dereks boeken kunnen geven aan 71 afkickklinieken in Oekraïne. In Dnipro alleen al zijn er 40 christelijke afkickklinieken. Dnipro is een industriële regio in Oekraïne waar meer dan 1,500 mannen en vrouwen aan het afkicken zijn.

Niet alleen in Oekraïne en Rusland, maar ook in landen als Cambodja, Tanzania en Malawi werken we samen met opvangklinieken. Wij kunnen hen helpen door boeken zoals Gods antwoord voor afwijzing, Man & vader, Zegen of vloek en andere boeken van Derek uit te delen in klinieken en gevangenissen.

Zou u een gift van €18, €27, €52 of misschien zelfs €112 willen geven, zodat onze DPM zendingswerkers Dereks boeken aan mensen zoals Alexey kunnen blijven geven?

Samen kunnen we hen die worstelen met verslavingen en hopeloosheid helpen. We kunnen hen helpen de banden van verslaving te doorbreken en volledig hersteld te worden tot het doel wat God met hen heeft.

Bedankt voor uw gebed en vrijgevigheid,

Download zendingsbericht als pdf