Shop Doneer

Oost Europa

In 1989 richtten wij in Nederland een nieuw kantoor op, om de Kerk in Oost-Europa toe te rusten met het Bijbelonderwijs van Derek Prince. Het jarenlange communistische bewind, economische problemen en voortdurende vervolging hadden hun tol geëist onder duizenden christenen. Het was een uitdagende maar ook opwindende tijd, want toen het IJzeren Gordijn viel, konden we duizenden voorgangers en gelovigen zegenen met de broodnodige onderwijsmaterialen.

Het zendingswerk in Oost-Europa werd een belangrijke schakel in het toerusten van lokale kerken, om Gods levensveranderende Woord te verkondigen onder de massa’s mensen die zich hopeloos, gedesillusioneerd en verzwakt voelden, door het jarenlange communistische bewind. Marek, een predikant en Bijbelleraar uit Tsjechië, is een van hen. Hij vertelt wat Dereks onderwijs voor hem heeft betekend:

“Ik ontdekte het Bijbelonderwijs van Derek Prince toen Tsjechië nog onder communistisch bewind stond. Derek inspireerde mij om het Grieks en Hebreeuws van het Nieuwe Testament te studeren, om zo Gods Woord beter te begrijpen. Na de ‘fluwelen revolutie’ in 1989 diende ik zelf als predikant en Bijbelleraar. Dereks boeken hielpen mij om mijn gaven te ontdekken en om anderen te onderwijzen. Ik deelde de rijke lessen over vergeving, genade, redding en de Heilige Geest vaak in mijn kerk. Later gaf ik het onderwijs door via mijn rol als docent en directeur van een theologische hogeschool.”

Onze toekomstvisie

Onze visie is om meer gelovigen te helpen Gods Woord te begrijpen en toe te passen. Dankzij de trouwe steun van onze partners, kunnen we duizenden christenen in landen als Kroatië, Albanië, Roemenië en Bulgarije toerusten. We blijven voorgangers en leiders helpen om de kracht van Gods Woord vrij te zetten in hun eigen leven en dat van anderen.

Investeer in mensen Oost Europa - 2023

Van boeddhisme naar vrijheid in Christus. Lees hoe Dereks Bijbelonderwijs tot zegen is in Oost-Europa.

Lees verder

Veranderde levens in Oost-Europa - 2022

Lees hoe Igors leven veranderde en hoe Dereks Bijbelonderwijs tot zegen is in Oost-Europa.

Lees verder

Investeer in mensen - Oost-Europa 2021

Lees over het werk van DPM in Oost-Europa en hoe jij kunt helpen.

Lees verder

Investeer in mensen - Oost-Europa 2020

Lees over het werk van DPM in Oost-Europa en hoe jij kunt helpen.

Lees verder

Investeer in mensen - Oost Europa 2019

Dertig jaar zendingswerk in Oost Europa... Wat een mijlpaal en wonder!

Lees verder