Shop Doneer

Zuid-Amerika

Ons zendingswerk in deze regio begon rond het jaar 2000, toen we manieren zochten om Dereks onderwijs beschikbaar te maken voor gelovigen in het hele continent. Dit is een gigantische taak, maar, zoals Derek Prince altijd zei: “Het geestelijke leven gaat niet over moeite, maar over eenwording met de Heilige Geest.” We kijken daarom waar de Heer aan het werk is, en voegen ons bij Hem in dat werk.

Ondanks tegenwerking van de lokale autoriteiten, hebben we in Cuba meer dan een miljoen boeken gedrukt. We blijven elk jaar zo’n 100.000 boeken verspreiden, en nog altijd blijft de vraag naar Bijbelonderwijs groeien. Veel mensen in deze regio kunnen niet goed lezen. Daarom hebben we ons in de loop der jaren toegespitst op het vertalen en verspreiden van Dereks onderwijsbrieven in het Spaans. Deze brieven zijn korter en makkelijker leesbaar. Daarnaast hebben we al meer dan 100 preken en radioprogramma’s in het Spaans nagesynchroniseerd. Radio en tv zijn nog altijd de meest geschikte middelen om mensen over het hele continent te bereiken.

Elvin Coaker, zendeling in Spanje en Argentinië, zei:

"Ik ken Dereks onderwijs al sinds mijn zeventiende en het heeft mij gesterkt tijdens mijn jarenlange zendingswerk. Ook hielp het mij bij de belangrijkste keuzes in mijn leven, zoals mijn keuze voor de vrouw met wie ik getrouwd ben. Ik werk nu als christelijke tv-regisseur en kan op veel manieren bijdragen aan het zendingswerk in Latijns-Amerika. Duizenden christenen krijgen de kans om geestelijk te herstellen en opwekking in hun leven ervaren.”

Onze toekomstvisie

Vandaag de dag vergroten we ons bereik in Zuid-Amerika door ook digitaal onderwijs te verspreiden. We bereiken een breder publiek en werken samen met lokale bedieningen, om discipelen van Jezus te helpen groeien in geloof. Ook werken we sinds kort met een Spaanstalige DPM-app, die dagelijkse overdenkingen en korte video’s aanreikt aan duizenden hongerige christenen.