Shop Doneer

Onvoorwaardelijke liefde

Leestijd: 2 min.

Overal zoeken mensen naar liefde, maar wat we werkelijk nodig hebben, is de liefde van God. Hij stort Zijn liefde in onze harten uit door de Heilige Geest, en maakt deze liefde door ons heen zichtbaar voor andere mensen. Op deze manier is de Kerk een plaats waar de liefde van God kan worden gevonden!

Deze agape-liefde geeft zichzelf en gaat de extra mijl. Vervolgens is die liefde onvoorwaardelijk, er wordt niets achtergehouden. Agape-liefde stelt geen eisen. Ze legt geen voorwaarden op tafel. Ze zegt niet: ‘Je moet aan deze eigenschappen voldoen als je wilt dat Ik van je houd’. Ze kan niet worden verdiend. Dat is één van de moeilijkste dingen voor het religieuze verstand om te bevatten – de liefde van God kan niet worden verdiend. En wij geven mensen vaak alleen de liefde die ze hebben verdiend, we geven hen niet de liefde van God, we geven hen geen agape-liefde.

Er is een zin uit een lied, die altijd diepe indruk op mij heeft gemaakt. Ik weet de melodie van het lied niet eens meer, maar dit zijn die woorden: ‘How sovereign, wonderful and free, the love of God for sinful me.’ (Hoe soeverein, wonderbaar en kosteloos, is de liefde van God voor mijn zondige ik.)

Het zijn drie woorden die spreken over Gods liefde. ‘Hoe soeverein, wonderbaar en kosteloos’. Ze is soeverein. Niemand vertelt God wat Hij moet doen met Zijn liefde. Hij heeft geen enkele verplichting om rekenschap af te leggen over Zijn liefde.

Verder is ze wonderbaar, ze is verbazingwekkend. Als we alleen maar afgaan op wat terecht is en aannemelijk, dan kunnen we gewoon niet geloven in de liefde van God, omdat die volkomen onterecht en onwaarschijnlijk is.

En ze is ook nog eens kosteloos. Dat is zo’n mooi woord. Die liefde hoeft niet verdiend te worden. Ze hoeft alleen te worden ontvangen. Ik denk dat je de rest van de dag steeds tegen jezelf zult zeggen: ‘How sovereign, wonderful and free, the love of God for sinful me’.

Hoe soeverein, wonderbaar en kosteloos, is de liefde van God voor een zondaar als ik.

Gebed van de dag

Hemelse Heer, wat geweldig dat Uw overvloedige liefde voor mij kosteloos is. Vult U mij zo voortdurend met Uw liefde, dat het als vanzelf in mij en vanuit mij overstroomt naar mijn omgeving. Laat haar zichtbaar worden naar de mensen om mij heen, in mijn gezin, op mijn werk, in de buurt waar ik woon, en overal waar ik kom. Amen.

Onderwijs van Derek over Gods liefde

Wil je meer lezen over Gods liefde? Bekijk eens een van de volgende boeken:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over hoe waardevol je bent. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.