Doneer

Ontmoeting in Jeruzalem

Het meeslepende verhaal van Lydia Prince, Dereks eerste vrouw. Een roman over de geloofsweg van een vrouw die kansloze kinderen opvangt in het roerige Palestina van voor 1948. Ook verkrijgbaar als luisterboek!

Prijs
€ 17,00
Aantal
Taal

Dit product is ook beschikbaar als: Luisterboek


Omschrijving

Ontmoeting in Jeruzalem is het verhaal van een lerares die het aandurft haar leven te laten leiden door de Heilige Geest - en van de stad die het geheim van de toekomst in zich bergt. Waarom riep God haar naar een land vol onrust, ver weg van huis? Ver weg van haar moederland Denemarken belandt een jonge lerares in Jeruzalem, vrijwel berooid en zonder enig zicht op de toekomst. Haar enige houvast is het visioen van God dat haar hier bracht.

Nog maar kort daarvoor was ze een succesvolle onderwijzeres op de top van haar mogelijkheden. Lydia Christensen geloofde niet eens in God. Maar door een aantal opmerkelijke gebeurtenissen gaf ze haar leven aan Jezus, dompelde zich onder in Gods Woord en in gebed en durfde zich te laten leiden door de Heilige Geest. Uiteindelijk belandde ze op een schip naar Tel Aviv. Wat volgde was een stervende Joodse baby, bezetting, barricades, geweervuur en een bewustwording van de werkelijke ontmoeting die God voor haar had gepland.

Dit is het meeslepende, inspirerende en waargebeurde verhaal van een vrouw die haar plaats als wachter op de muur innam, dag en nacht biddend voor de volvoering van Gods plan met zijn uitverkoren volk. Gaandeweg redde Lydia Christensen vele Joodse en Arabische kinderen van ziekte en dood, temidden van de gewelddadige geboorteweeën van de staat Israël.

Omdat de loop van de wereldgeschiedenis nauw samenhangt met deze ene stad, voegde de auteur een speciale epiloog toe, die een tip van de sluier oplicht over de toekomst van Jeruzalem en de toekomst van ons allemaal.

Getuigenis van een lezer

‘Het boek Ontmoeting in Jeruzalem heb ik meer keren gelezen en heeft grote indruk op mij gemaakt; Lydia Prince’ ontroerende weg van leren vertrouwen op God, haar overgave aan de leiding van de Heilige Geest en natuurlijk Gods leiding naar Israël, hebben me diep geraakt!’ - E. Elias, Naarden

Oorspronkelijke titel: Appointment in Jerusalem
Paperback: 280 pagina's, A5