Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Investeer in mensen - Oost-Afrika 2022

Leestijd: 4 min.

Beste vriend/vriendin,

Door de jaren heen is het werk van Derek Prince Ministries op het Afrikaanse continent hard gegroeid en uitgebreid. Veel mensen zijn niet op de hoogte van alle acties en initiatieven die namens DPM in Afrika plaatsvinden. We hopen dat de getuigenissen die we in deze update delen, je zullen aanmoedigen en inspireren. Terwijl God onder ons werkt en ons leidt in deze groeiende bediening, geloven we dat we de vrucht zullen zien van wat Derek Prince vele tientallen jaren geleden in Afrika zaaide.

Jonge mensen zijn de sleutel

Maar weinig mensen beseffen dat Afrika de jongste bevolking ter wereld heeft. In feite is ongeveer 40% van de bevolking jonger dan 15 jaar. Verbazingwekkend genoeg is de gemiddelde leeftijd (waarbij de helft van de bevolking jonger is dan die leeftijd en de andere helft ouder) ongeveer 20 jaar, vergeleken met bijna 44 jaar in Europa. Deze statistieken bevestigen een overtuiging die de Heer in de harten heeft gelegd van de leiders van het Afrikaanse DPM werk: we moeten nú het enorme potentieel van de Afrikaanse jongeren aanspreken.

Laten we 65 jaar teruggaan, naar het moment waarop Derek en Lydia Prince voor het eerst naar Kenia gingen. Vanaf 1957 was Derek vijf jaar lang het hoofd van een lerarenopleiding in Nyang’ori, in de buurt van Kisumu, in het zuidwesten van Kenia. Het was Dereks wens om te zaaien in de levens van de jonge mannen en vrouwen die een opleiding tot leraar kwamen volgen - en zijn invloed had een diepgaand effect. Het is niet verrassend dat veel van zijn studenten bekendheid kregen in hun beroep. Af en toe ontmoeten we oud-studenten van Derek op onze reizen.

De juiste persoon: een student van Derek

Een voorbeeld is een ontmoeting in februari 2021 toen Geoffrey Auma, onze coördinator voor Oost Afrika, werd uitgenodigd voor de lancering van de eerste Luo Bijbelvertaling in Kisumu. Geoffrey is een Luo en daarom heeft hij een vurige wens dat het Evangelie onder zijn volk wordt verspreid en onderwezen. We vroegen de Heer om Geoffrey naar de juiste persoon te leiden die Dereks Bijbelonderwijs kan vertalen in het Luo. Na de dankdienst bij de presentatie stapte Geoffrey op de man af die de Heer hem had aangewezen.
Die man, Bishop Samuel Ogalo, bleek ontzettend blij dat hij Geoffrey kon leren kennen. Samuel vertelde dat hij Derek Prince had ontmoet en hoe hij samen met drie medestudenten van Nyang’ori College de Bijbel in het Luo had vertaald.
Drie van deze vier voormalige studenten zijn vervolgens in samenwerking met Geoffrey aan de slag gegaan met de vertaling van Dereks Fundament van geloof door Bijbelstudie. Dit verhaal is voor ons een herinnering dat Derek het kostbare zaad van het Woord in deze mensen heeft gezaaid.

Derek and Ruth ontmoetten in Jeruzalem een jonge man, Samuel Ogalo, die bezig was met zijn theologische studie.


Een nieuwe Oogst

In deze tijd hebben wij de kans om te oogsten wat Derek heeft gezaaid. En belangrijker nog: om Gods Woord opnieuw te zaaien in het leven van jonge mensen, door het onderwijs van Derek. Scholen, hogescholen en universiteiten in de hele regio roepen ons op om dit onderwijs te delen.
Derek and Ruth ontmoetten in Jeruzalem een jonge man, Samuel Ogalo, die bezig was met zijn theologische studie. De situatie in Oost-Afrika doet denken aan Paulus’ opmerking in 1 Korinthiërs 16:9: want de deur staat hier wijd open voor mijn werk, hoewel er ook veel tegenstanders zijn... Het is onze vaste overtuiging dat als we het zaad van het Evangelie brengen - samen met de ‘mest’ van Dereks Bijbelonderwijs - God zal voorzien in de verfrissende regen van de Heilige Geest en een overvloedige oogst zal geven.
Er zijn echter veel tegenstanders, die onkruid laten opkomen tussen de gezonde planten: de onderwijssystemen hebben het christendom grotendeels uitgeroeid en de jongeren worden van de Waarheid weggehouden. Toch is er een diepe honger en ontvankelijkheid voor het Goede Nieuws van het Koninkrijk. Ons vurige verlangen is om de jonge mensen van Afrika te dienen door hun hart en geest te vormen naar het beeld van Christus, zodat ze kunnen beantwoorden aan Gods roeping voor hun leven.
Bishop Ogalo en Geoffrey leerden elkaar kennen tijdens depresentatie van de Luo Bijbelvertaling.


Jouw kans om te zaaien

We leiden een grootschalige en actieve bediening in Kenia, Tanzania, Oeganda, Burundi en Rwanda. Er doen zich ook kansen voor in de omringende landen Zuid-Soedan, Congo en Malawi. Onze taak in Oost-Afrika lijkt reusachtig. We geloven echter dat God in staat is om ons te overstelpen met al Zijn gaven om dit grote werk te volbrengen (zie 2 Korinthiërs 9:8).

Bidden

Zou je alsjeblieft met ons mee willen bidden voor de bediening onder Afrikaanse jongeren:

  • dat de Heer ons leidt in elk aspect van ons werk;
  • dat de jongeren ontvankelijk zijn voor het goede nieuws van het Koninkrijk;
  • dat hun leven getransformeerd wordt als ze tot kennis van de Waarheid komen: door Jezus, de Bijbel en de Heilige Geest;
  • dat ze niet worden misleid door de zorgen van deze wereld en het bedrog van rijkdom.
  • dat onze distributeurs, leraren en ander personeel - samen met hun families - beschermd worden tijdens hun reizen en interacties (met name tegen malaria, wat problematischer is dan de huidige COVID-19-pandemie).

Geven

Als je ook financieel wilt bijdragen aan het werk in Oost-Afrika, willen we graag met je samenwerken. Naast Dereks onderwijs stellen we Bijbels beschikbaar voor jong en oud. Het is ons verlangen om Gods Woord in de huidige en toekomstige generaties te zaaien, net zoals Derek deed.

Dank voor je betrokkenheid bij het wereldwijde werk van DPM!

Download zendingsbericht als pdf