Shop Doneer

Het beste gezin van het heelal

Leestijd: 2 min.

Soms hebben we met onze aardse ouders problemen die niet opgelost kunnen worden. Het kan zijn dat je ouders je nooit hebben gewild of misschien niet eens van elkaar hielden, laat staan van jou. Hoe pijnlijk dit ook is, als je tot God komt en Hem leert kennen als Vader, dan wordt de pijn milder. Door Jezus Christus word je dan namelijk lid van het beste gezin van het heelal - en God heeft geen tweederangs kinderen.

Gods gezin is het beste gezin. Geen enkele familie is ermee te vergelijken. Zelfs als jouw eigen familie niet voor je zorgde – misschien heeft je vader je afgewezen, had je moeder nooit tijd voor je, of heeft je echtgenoot nooit genegenheid voor je getoond – God wil jou wel. Je bent aanvaard en geliefd, en het voorwerp van Gods bijzondere zorg en liefde. Alles wat God in het universum doet, draait om jou.

Als God zegt dat we aanvaard zijn, dan bedoelt Hij niet dat we slechts worden getolereerd. We zijn Hem nooit tot last. We kunnen Hem nooit blijvend boos maken of Hem storen in waar Hij mee bezig is. We nemen nooit teveel tijd van Hem in beslag. Het enige wat Hij niet leuk vindt, is als we te lang bij Hem wegblijven. Hij verwelkomt ons graag en met liefde.

Gebed van de dag

Dank U Vader, dat ik Uw kind ben. Ik geloof dat door bij Jezus Christus te komen, ik deel ben geworden van het beste gezin van het heelal. God verwelkomt me, want in Zijn liefde heeft mijn Vader mij uitverkoren om als Zijn zoon/dochter te worden aangenomen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.