Shop Doneer

Geestelijke Strijd

Ontdek welke onzichtbare oorlog er gaande is en hoe jij samen met Jezus als overwinnaar uit de strijd kunt komen!

In de geestelijke wereld is een onzichtbare oorlog gaande, waar veel christenen zich niet van bewust zijn - maar jij en ik zitten er middenin! Want of we het ons nu realiseren of niet, iedere christen is betrokken bij een dagelijkse strijd tussen de machten van het kwaad en duister en het Koninkrijk van God, het rijk van het licht. In deze nieuwe online cursus gaan we aan de slag met dit onderwerp. Zo ontdek je onder meer wat de Bijbel vertelt over onze defensieve wapenrusting en welke aanvalswapens we hebben gekregen. De cursus sluit af met een les over proclamatie als krachtig wapen.

Genoeg reden dus om dit voor veel gelovigen onbekende terrein van geestelijke strijd nader te bestuderen!

Aan de hand van verschillende materialen van Derek Prince Ministries ga je op ontdekking en leer je onder andere hoe jij:

 • begrijpt hoe satans koninkrijk in elkaar zit
 • kunt duiden waarom antwoorden op je gebeden soms zo lang op zich laten wachten
 • je defensieve wapenrusting aan kunt trekken
 • de duivel kunt aanvallen met offensieve wapens
 • effectief kunt meevechten in het leger van Gods Koninkrijk
 • anderen kunt helpen om hetzelfde te doen

Of we het nu leuk vinden of niet, satan heeft autoriteit en macht. Maar Godzijdank kunnen we de strategieën van de vijand leren kennen, zijn plannen het hoofd bieden, ten aanval trekken en samen met Jezus Christus als overwinnaar uit de strijd komen!

Ga naar de cursusomgeving

Hoe werkt de cursus Geestelijke Strijd?

De lessen – De cursus bestaat uit 6 lessen. Elke week komt er online een les beschikbaar, die begint met een korte introductie-video over het thema van die week. Vervolgens maak je de lesvragen aan de hand van een (of twee) hoofdstukken uit de boeken, en videofragmenten. Het lees-, kijk- en maakwerk kost je ongeveer anderhalf uur per week. Er wordt gewerkt met geautomatiseerde correctie, de computer kijkt de antwoorden na – er is dus geen ‘leraar’ die je werk nakijkt.

Vragen – Je kunt wel vragen stellen. Dit kan via het forum (waarbij de andere cursisten en onze cursusleider in kunnen gaan op je vragen), of via e-mail. Vanuit de leeromgeving of gewoon via je eigen e-mailprogramma kun je jouw vraag (evt. anoniem) doorgeven aan de cursusleider.

Doorlopend forum – Er is in de leeromgeving een doorlopend forum, waar gesprekken/discussies kunnen worden gevoerd die met de thema’s samenhangen.

Extra’s – Naast het lezen en de videofragmenten worden de lessen aangevuld met o.a. liederen en proclamaties. Hierdoor ontstaat een afwisseling van leren uit Gods Woord, persoonlijke toepassing, luisteren naar liederen die de stof dichterbij brengen en het ervaren van de kracht van Gods Woord wanneer je dat uitspreekt.

Wat kost het?
We willen graag dat de cursus in principe betaalbaar is voor iedereen, en kiezen daarom voor deelname op giftenbasis, met uitzondering van de administratiekosten en de kosten voor materialen. Voor €5,- kun je dus in principe meedoen als je de boeken al hebt.

De totale kosten voor de cursus zijn als volgt opgebouwd:

 • Administratiekosten: €5,- (inclusief eventuele verzendkosten.)
 • Cursus: De cursus kost ongeveer €35,- per persoon, maar je kunt zelf kiezen welk bedrag je geeft omdat de deelname op giftenbasis is, want we willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen.
 • Materialen (voor zover je die nog niet hebt):
  - Boek: Geestelijke strijd €10,-
  - Boek: De kracht van proclamatie €9,-
  - set van 8 proclamatiekaarten €6,- (optioneel*): De terugkeer van Israël, Jezus Christus is Overwinnaar, De God van hoop, De geestelijke wapenrusting, Lofprijs voor de Koning, Alleen het bloed van Jezus, Vrij van angst en Vertrouwen in Gods bescherming.
  *De proclamatiekaarten zijn ook in de cursus opgenomen. We raden echter aan om ze mee te bestellen, zodat je de Bijbelteksten constant bij de hand kunt hebben.

Cursus niet beschikbaar

Helaas is de cursus op dit moment niet beschikbaar. Stel mij per mail op de hoogte wanneer de cursus begint: