Shop Doneer

Derek Prince

Op 24 september 2003 werd Derek Prince in zijn woonplaats Jeruzalem op 88-jarige leeftijd bevorderd tot heerlijkheid. Hij kon terugkijken op een vruchtbaar en betekenisvol leven.

Het zal zijn als een kleine stroom.
De kleine stroom zal worden tot een rivier.
De rivier wordt een grote rivier.
De grote rivier zal een zee worden.
En de zee zal worden tot een machtige oceaan.

Derek Prince, door God geroepen

Dereks verhaal is fascinerend en inspirerend. Het is het verhaal van een man die geboren werd in bevoorrechte kringen en werd opgeleid om in dienst te staan van Engeland, in zijn tijd een grootmacht die de wereld beheerste. Maar Dereks levensloop kreeg een verrassende wending toen God hem van deze bestemming afleidde en bracht op het pad dat Hij met Derek voor had.

In plaats van een positie in het stoffige, academische establishment van één van Engelands meest gerenommeerde universiteiten, bracht God hem letterlijk in de woestijn, als medisch assistent in het Britse Achtste Leger in Noord-Afrika. Hier begon God de intellectuele zelfgenoegzaamheid die de vrucht was van zijn opvoeding en opleiding, laag voor laag af te breken, totdat er niets meer over was dan een diepe liefde voor de waarheid. Het strekt Derek tot eer dat hij zich gewillig overgaf aan dit proces – een houding die tevens aan de basis lag van het succes dat God hem later in zijn leven zou gunnen.

In vele opzichten werd Dereks leven gekenmerkt door vele buitengewone gebeurtenissen en soevereine wonderen van God. Elk van die wonderen had steeds tot doel zijn leven een nieuwe wending te geven, of hem te brengen tot een nieuw en dieper begrip van Gods Woord. Terwijl u dit prachtige verhaal leest, hoop ik dat u met ons meegaat, niet alleen in het herdenken van een rijk en vruchtbaar leven, maar ook in de viering van wat God kan uitwerken door ieder leven dat totaal aan Hem is overgegeven.

DPM Nederland

Voor ons, als Derek Prince’ medewerkers, ligt hierin een geweldige uitdaging. Vanuit de rijkdom aan onderwijs die Derek naliet, blijven wij doorgaan het Lichaam van Christus in Nederland en wereldwijd op te bouwen en sterk te maken vanuit Gods Woord.

Derek Prince levensverhaal

Lees het levensverhaal van Derek Prince: