Shop Doneer

Beloofd land

Wat is er zo bijzonder aan dat kleine strookje land Israël? Wat zeggen de Bijbelse profetieën hierover? Waar past de recente geschiedenis hierin en wat is de toekomst? In de studie Beloofd Land ontdek je de antwoorden op deze vragen.

Een cursus die niet inspeelt op gevoel of zich laat leiden door de media, maar die de feiten uit de geschiedenis en de feiten uit de Bijbel op een heldere en zuivere manier onderzoekt.

Doe mee met de cursus en raak diep onder de indruk van Gods trouw, de nauwkeurigheid van Zijn Woord en leer Zijn plan en Zijn hart kennen!

De cursus bestaat uit 8 lessen, die in 8 weken aangeboden worden. Je kunt de lessen in je eigen tijd maken, wanneer het je uitkomt. Daarnaast is er gelegenheid tot vragen stellen. Naast de theorie is er ook aanvullend materiaal dat het onderwerp levend en aansprekend maakt.

De onderwerpen die aan de orde komen:

Een historisch overzicht

 • Waar geschiedenis en profetie samenvallen – De droom die uitgekomen is
 • De barensweeën van een natie

Vervulling van profetie

 • Gods vooropgestelde plan
 • Het proces van de terugkeer
 • De tijden der heidenen
 • Van wie is het land?
 • Wat is onze reactie?
 • Het oordeel over de naties

Hoe werkt de cursus?

De lessen
Elke week komt er een les beschikbaar, die je maakt op een moment dat het jou goed uitkomt. De les begint met een korte introductie-video over het thema van die week. Vervolgens maak je de les aan de hand van een aantal pagina’s uit het boek, afgewisseld met online materiaal. Het lees- en maakwerk kost je ongeveer twee uur per week. Er wordt gewerkt met geautomatiseerde correctie – dus er is geen tutor die je werk nakijkt.

Vragen
Bekijk de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Extra’s
De lessen zullen hier en daar verlevendigd worden met o.a. korte videofragmenten, proclamaties uit Gods Woord en liederen, die de stof dichterbij brengen.

Wat kost het?
We willen graag dat de cursus betaalbaar is voor iedereen, en kiezen daarom voor deelname op giftenbasis, met uitzondering van de administratiekosten en de kosten voor materialen. Voor €5,- kun je dus meedoen als je het boek al hebt.

De totale kosten voor de cursus zijn als volgt opgebouwd:

 • Administratiekosten: €5,- (inclusief eventuele verzendkosten.)
 • Cursus: De cursus kost ons ongeveer €35,- per persoon, maar je kunt zelf kiezen welk bedrag je geeft omdat de deelname op giftenbasis is, want we willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen.
 • Materialen (voor zover je die nog niet hebt):
  - Boek: 'Beloofd land'
  - Proclamatiekaarten (optioneel*): Troost voor Israël, Vrede voor Israël, De redding van Israël, De terugkeer van Israël, Wachter op de muur, Israël is Gods banier.


*De proclamatiekaarten zijn ook online in de cursus opgenomen. We raden echter aan om ze mee te bestellen, zodat je constant de Bijbelteksten bij de hand kunt hebben.

Inschrijven

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de cursus en de materialen bestellen. Deze kunt u afrekenen in onze webshop. Vervolgens ontvangt u een mail met de toegangscode voor de cursus en een link naar de cursuswebsite.

Benodigd:
# Titel Soort Prijs
Administratiekosten cursus Beloofd land cursussen € 5,00
Beloofd land boeken € 15,00
Hele set - Israël kaarten € 6,00

Gift voor cursus (in cijfers)