sluit
Shop Doneer

Leer bidden

Heb jij het verlangen om je gebedsleven meer vorm te geven? Wil je de kracht van gebed zien uitwerken in je eigen leven, in levens van anderen en in de wereld om je heen? Dan is de online cursus 'Leer bidden' voor jou!

In zes lessen ontdek je het boek Leer Bidden en leer je de belangrijkste basisprincipes van gebed. In de cursus komen onderwerpen aan bod als:

 • Hoe bid ik met geloof en autoriteit?
 • Wat zijn voorwaarden voor gebedsverhoring?
 • Twaalf Bijbelse manieren van bidden
 • Wapens in geestelijke strijd en voorbede
 • Hoe worden we een biddende, overwinnende Kerk?

In de loop van de cursus groei je in de praktijk en de vreugde van de zegen die gebed is… voor jou, maar ook je gezin, familie en omgeving!

Ga direct naar de cursusomgeving

Hoe werkt de cursus Leer bidden?

De lessen
De cursus bestaat uit zes lessen. Elke week komt er een les beschikbaar, die begint met een korte introductie-video over het thema van die week. Vervolgens maak je de les aan de hand van een (of twee) hoofdstukken uit het boek. Het lees- en maakwerk kost je ongeveer twee uur per week. Er wordt gewerkt met geautomatiseerde correctie – dus er is geen tutor die je werk nakijkt.

Vragen
Wel kun je vragen stellen, hetzij via het forum (waarbij de andere cursisten en onze cursusleider in kunnen gaan op je vragen), hetzij via e-mail door vanuit de leeromgeving jouw vraag (evt. anoniem) door te geven aan de cursusleider.

Doorlopend forum
Er is in de leeromgeving ook een doorlopend forum, waar gesprekken/discussies kunnen worden gevoerd die met de thema’s samenhangen.

Extra’s
De lessen zullen hier en daar verlevendigd worden met o.a. korte videofragmenten (met Nederlandse ondertiteling), proclamaties uit Gods Woord en liederen, die de stof dichterbij brengen.

Wat kost het?
We willen graag dat de cursus betaalbaar is voor iedereen, en kiezen daarom voor deelname op giftenbasis, met uitzondering van de administratiekosten en de kosten voor materialen. Voor €5,- kun je dus meedoen als je het boek al hebt.

De totale kosten voor de cursus zijn als volgt opgebouwd:

 • Administratiekosten: €5,- (inclusief eventuele verzendkosten.)
 • Cursus: De cursus kost ons ongeveer €35,- per persoon, maar je kunt zelf kiezen welk bedrag je geeft omdat de deelname op giftenbasis is, want we willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen.
 • Materialen (voor zover je die nog niet hebt):
  - Boek: Leer Bidden
  - 9 Proclamatiekaarten (optioneel*): Alleen het bloed van Jezus, Dankbaarheid, Geloof, Naam boven alle naam, Proclamatie voor onze regering, Israël is Gods banier, Ik vergeef, Verootmoediging, De wapenrusting.

*De proclamatiekaarten zijn ook online in de cursus opgenomen. We raden echter aan om ze mee te bestellen, zodat je constant de Bijbelteksten bij de hand kunt hebben.

Inschrijven

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de cursus en de materialen bestellen. Deze kunt u afrekenen in onze webshop. Vervolgens ontvangt u een mail met de toegangscode voor de cursus en een link naar de cursuswebsite.

Benodigd:
# Titel Soort Prijs
Administratiekosten cursus Leer Bidden cursussen € 5,00
Leer bidden boeken € 15,00
Set proclamatiekaarten LB kaarten € 8,00

Gift voor cursus (in cijfers)