Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Leven met de Heilige Geest

Ontdek wie de Heilige Geest is, en hoe Hij jouw persoonlijke Gids kan zijn.

Heb je je al aangemeld voor de cursus? Ga dan naar de cursusomgeving.

Veel christenen hebben moeite met het thema van de Heilige Geest. Wie is Hij eigenlijk – en hoe kun je leven met Hem? Van de Drie-eenheid is Hij de minst begrepen Persoon, en blijft voor veel christenen vaak abstract. Jezus beloofde de Heilige Geest te sturen, zodat wij niet ‘als wezen zouden achterblijven’. Je kunt dus ook zeggen, dat iedere christen die niet vervuld is met de Heilige Geest, eigenlijk nog steeds een wees is – en dus geen Vader heeft. In het boek Handelingen zien we bovendien dat de vervulling met de Heilige Geest de enige verklaring is voor het krachtige, opmerkelijke leven van de eerste christenen. Een leven van bovennatuurlijke wonderen en tekenen, maar ook van blijmoedig verdragen van lijden en verdrukking en van ongekende eenheid en onderlinge betrokkenheid. Volgens Derek Prince kun je zonder Heilige Geest zelfs niet spreken van nieuwtestamentisch christendom. Een opmerkelijke uitspraak, met een vergaande strekking!

Genoeg reden dus om dit ‘abstracte’ terrein van het leven met de Heilige Geest nader te bestuderen! Aan de hand van verschillende materialen van Derek Prince Ministries ga je op ontdekking en worden onder andere de volgende vragen beantwoord:

 • Wie is de Heilige Geest nu eigenlijk?
 • Hoe kan ik me door Hem laten leiden?
 • Welke rol wil de Heilige Geest spelen in mijn leven?

Hoe werkt de cursus?

De lessen – De cursus bestaat uit 6 lessen. Elke week komt er online een les beschikbaar, die begint met een korte introductie-video over het thema van die week. Vervolgens maak je de lesvragen aan de hand van een (of twee) hoofdstukken uit de boeken, en videofragmenten. Het lees-, kijk- en maakwerk kost je ongeveer anderhalf uur per week. Er wordt gewerkt met geautomatiseerde correctie, de computer kijkt de antwoorden na – er is dus geen ‘leraar’ die je werk nakijkt.

Vragen – Je kunt wel vragen stellen. Dit kan via het forum (waarbij de andere cursisten en onze cursusleider in kunnen gaan op je vragen), of via e-mail. Vanuit de leeromgeving of gewoon via je eigen e-mailprogramma kun je jouw vraag (evt. anoniem) doorgeven aan de cursusleider.

Doorlopend forum – Er is in de leeromgeving een doorlopend forum, waar gesprekken/discussies kunnen worden gevoerd die met de thema’s samenhangen.

Extra’s – Naast het lezen en de videofragmenten worden de lessen aangevuld met o.a. liederen en proclamaties. Hierdoor ontstaat een afwisseling van leren uit Gods Woord, persoonlijke toepassing, luisteren naar liederen die de stof dichterbij brengen en het ervaren van de kracht van Gods Woord wanneer je dat uitspreekt.

Wat kost het?
We willen graag dat de cursus in principe betaalbaar is voor iedereen, en kiezen daarom voor deelname op giftenbasis, met uitzondering van de administratiekosten en de kosten voor materialen. Voor €5,- euro kun je dus in principe meedoen als je de boeken al hebt.

De totale kosten voor de cursus zijn als volgt opgebouwd:

 • Administratiekosten: €5,- (inclusief eventuele verzendkosten.)
 • Cursus: De cursus kost ongeveer €35,- per persoon, maar je kunt zelf kiezen welk bedrag je geeft omdat de deelname op giftenbasis is, want we willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen.
 • Materialen (voor zover je die nog niet hebt):
  - Boek: 'Wie is de Heilige Geest'
  - Boek: 'Doop in de Heilige Geest'
  - set van 5 Proclamatiekaarten (optioneel*): Wie is de Heilige Geest, De gaven van de Geest, De vrucht van de Geest, De Heilige Geest leidt mij, De Heilige Geest in mij

*De proclamatiekaarten zijn ook in de cursus opgenomen. We raden echter aan om ze mee te bestellen, zodat je de Bijbelteksten constant bij de hand kunt hebben.

Inschrijven

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de cursus en de materialen bestellen. Deze kunt u afrekenen in onze webshop. Vervolgens ontvangt u een mail met de toegangscode voor de cursus en een link naar de cursuswebsite.

Benodigd:
# Titel Soort Prijs
Administratiekosten cursus Leven met de Heilige Geest cursussen € 5,00
Wie is de Heilige Geest? boeken € 7,00
Doop in de Heilige Geest boeken € 11,00
Hele set - Heilige Geest kaarten € 4,50

Gift voor cursus (in cijfers)