Shop Doneer

Beloften die de test doorstaan

Leestijd: 1 min.
Uw woord is zeer gelouterd,
Uw knecht heeft het lief.
(Psalm 119: 140)
Wat een troost en zekerheid biedt de psalmist ons vanuit zijn eigen ervaring! Uw Woord is zeer gelouterd (N.B: de King James Vertaling zegt hier: Uw beloften zijn grondig getest...). Gods beloften zijn geen theorie, geen abstracte theologie. Nee, ze zijn grondig getest en doorstaan in alle verschillende situaties van het leven de toets.
Mijn eigen hart zegt volkomen overtuigd amen op Davids getuigenis. Meer dan vijftig jaar lang heb ik met en vanuit Gods beloften geleefd. In allerlei verschillende omstandigheden heb ik gemerkt dat het waar is dat Gods beloften de toets doorstaan: in oorlog, hongersnood, in ziekte, eenzaamheid, bij zwaar verlies en in misverstanden.
Toen ik ooit een jaar in het ziekenhuis had doorgebracht met een kwaal die de artsen niet konden verhelpen, wendde ik me tot Gods beloften - en ontving volledige en blijvende genezing! Toen mijn eerste vrouw naar haar hemelse thuis ging, nadat we dertig jaar lang lief en leed hadden gedeeld, kwamen Gods beloften van troost tegemoet aan mijn nood, zoals geen enkele menselijke troost dat had gekund. Daarom wil ik, net als de psalmist, Gods beloften bij je aanbevelen. Voor iedere nood in ons leven is er een toepasselijke belofte, en iedere belofte zal de toets van de praktijk doorstaan.
Misschien ben je gedesillusioneerd, gekwetst of teleurgesteld geraakt, omdat mensen je dingen hebben beloofd die ze niet zijn nagekomen. God is niet zo. Hij houdt al Zijn beloften. Wees niet ontmoedigd als mensen je hebben teleurgesteld. Word niet bitter of cynisch - dat zal je alleen maar beschadigen.
In plaats daarvan, richt je ogen op God. Kijk naar Zijn trouw. Stel je vertrouwen op Zijn beloften. Die hebben een grondige toets doorstaan.

Mijn antwoord in geloof:
Heer, dank U wel voor het feit dat Uw beloften altijd standhouden en in elke omstandigheid de toets doorstaan. Wilt U me laten zien hoe ik mij de beloften uit Uw Woord kan toe-eigenen, en ze in geloof kan toepassen op iedere nood in mijn leven. Dank U wel! Amen.