sluit
Shop Doneer

Bij Jezus horen

Leestijd: 1 min.
Van wie ben je?
Of weet u niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u is en die u van God hebt, en dat u niet van uzelf bent? (1 Korinthe 6:19).
Heb je je wel eens afgevraagd waarom je niet van jezelf bent? Omdat iemand anders je heeft gekocht. Als je door iemand anders bent gekocht, dan ben je niet langer zelf jouw eigenaar.
Wie heeft je gekocht? Jezus. En wat betaalde Hij voor jou? Zijn leven, zijn bloed. Dus als je door Jezus bent gekocht, dan ben jij niet langer van jezelf. Als je wel van jezelf bent, dan ben je dus niet gekocht met het bloed van Jezus. Je kunt niet zowel van jezelf zijn als van God. God wil jou voor zichzelf. Hij heeft de prijs betaald met zijn kostbare levensbloed. Als je vast wilt houden aan je eigen leven, dan geldt de prijs die betaald is dus niet voor jou. Je kunt het niet allebei hebben. Als je bij God hoort, dan ben je niet van jezelf. Als je van jezelf bent, dan hoor je niet bij God.
U bent immers duur gekocht. Verheerlijk daarom God in uw lichaam en in uw geest, die van God zijn (vers 20).
Toen Jezus aan het kruis stierf, betaalde hij de volledige prijs voor een volkomen verlossing. Hij verloste niet slechts een deel van jou. Hij verloste je helemaal - geest, ziel en lichaam. Hij stierf om jou te verlossen. Als je de verlossing door zijn bloed hebt aanvaard, dan ben je niet meer van jezelf, maar ben je vanaf dat moment zijn eigendom. Zowel je geest als je lichaam zijn van God, omdat Jezus de prijs voor jouw leven betaalde. Dat legt een grote verantwoordelijkheid bij ons neer, maar tegelijkertijd juist ook enorme ontspanning en veiligheid; je bent immers Gods eigendom, en Hij zorgt met grote aandacht voor alles wat van Hem is!

Dank U Heer dat U mij heeft gekocht. Ik laat diep tot me doordringen dat Jezus de volledige prijs voor mijn verlossing heeft betaald. Ik zal zuinig zijn op uw eigendom; ik ben immers duur gekocht. Dank U voor de veiligheid en zorg die U mij elke dag geeft. Amen.