Shop Doneer

De sonde van de Heilige Geest

Leestijd: 1 min.
De eerste stap om afwijzing te overwinnen, is het probleem te herkennen. Op het moment dat je het herkent, kun je ermee afrekenen. Laat me dit illustreren.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen ik diende in de medische troepen in de woestijn van Noord-Afrika, werkte ik samen met een briljante arts. Een van onze soldaten was getroffen door een granaatscherf. Hij kwam het hospitaal binnen met een klein, zwart puntje in zijn schouder. Ik ging samen met hem aan het werk, en ik vroeg: ,,Zal ik verband halen om de wond te verbinden?"
De arts zei: ,,Nee, geef me de sonde." Ik gaf hem het kleine zilveren staafje, en hij stak het in de wond en draaide het rond. In de minuten die volgden gebeurde er niets. Toen opeens raakte de arts het scherfje in de wond aan, en de patiënt liet een schreeuw horen. De arts wist toen dat hij het probleem had gevonden. Toen ik opnieuw vroeg of de wond verbonden moest worden, zei de dokter: ,,Nee, geef me een pincet." Hij stak de pincet in de wond en verwijderde het scherfje. Pas daarna wilde hij dat de wond verbonden werd.
Misschien wikkel je wel eens wat religieus verband over een wond die niet kan genezen, omdat er iets in zit dat zorgt voor ontstekingen. Als je echter je hart opent voor de Heilige Geest, zal Hij de bron van het probleem openbaren. Als de sonde van de Heilige Geest een scherf raakt, zal dat pijn doen. Schreeuw het desnoods uit, maar verzet je er niet tegen. Vraag Hem of Hij de pincet wil gebruiken om het probleem te verwijderen. Daarna kan God je werkelijk genezen, in plaats van het probleem alleen maar tijdelijk te bedekken.

Dank U Jezus voor Uw werk aan het kruis. Ik proclameer dat ik mijn hart open voor de sonde van de Heilige Geest, om de bron van mijn moeite en problemen te openbaren. Help mij om nooit door te lopen met diepgewortelde pijn, maar me over te geven aan Gods kundige, genezende hand, om werkelijk te herstellen. Jezus onderging mijn afwijzing, zodat ik Zijn aanvaarding door de Vader mag ontvangen. Amen.