Shop Doneer

Durf een beetje gek te zijn

Leestijd: 3 min.
En nu, lieve kinderen, blijf in Hem, opdat wij vrijmoedigheid hebben, wanneer Hij geopenbaard zal worden, en niet door Hem beschaamd gemaakt worden bij Zijn komst. (1 Johannes 2:28)

De verwachting van Jezus’ wederkomst hielp de christenen uit het Nieuwe Testament om door te zetten en te volharden. Het was hun motivatie om oprecht en zuiver te leven. Het bepaalde hun levensstijl en zou ook onze levensstijl moeten bepalen. Ik zal niet beweren dat het makkelijk is om echt zo te leven, maar ik heb wel het gevoel dat wij ons daar veel meer op zouden moeten richten.

Er zijn twee aspecten aan deze levensstijl en beide zijn onderdeel van de specifieke roeping die God op je leven heeft geplaatst. Ten eerste, de voornaamste motivatie van je levensstijl en roeping zou moeten zijn het evangelie naar de einden van de aarde te brengen. Voor mijzelf kan ik eerlijk zeggen, dat ik nooit tevreden zal zijn, totdat die doelstelling is bereikt. Welk specifiek aandeel God mij daarin heeft gegeven is slechts van secundair belang, maar dat is de enige legitieme motivatie.

Ten tweede, de belangrijkste verwachting die uit je levensstijl en roeping zou moeten spreken, zou de terugkeer van Christus moeten zijn.

Zou jij zo iemand kunnen zijn? Iemand die leeft met één belangrijke motivatie en passie, namelijk het uiteinde van de aarde bereiken met het evangelie? Ben jij iemand die voortdurend een bepaalde verwachting heeft — de komst van de Heer? De levensstijl van zulke mensen is onderscheidend. Ze zijn anders dan alle anderen. Ik kan het weten, want ik heb er vele van hen ontmoet. Sterker nog, als je het eenmaal hebt geproefd, dan ben je nooit meer tevreden met minder.

Deze manier van leven lijkt naar wereldse of godsdienstige normen niet logisch. Toen ik de achtergrond en geschiedenis van de opkomst van de staat Israël bestudeerde, werd ik enorm uitgedaagd. David Ben-Goerion was een van de eerste Zionisten en de eerste premier van Israël. In die tijd werd Zionisme nog beschouwd als een soort van domme bevlieging – een hobby van een paar fanatiekelingen. Zionisme werd bespot en afgewezen, zelfs door de meerderheid van het Joodse volk. En de wereld verwierp het en achtte Zionisme zowel onmogelijk als belachelijk. Ben-Goerion zei zelf: “Als Zionist moet je wel gek zijn.”

Dat is de soort levensstijl waar ik het over heb. Om zo te leven, moet je wel gek zijn. Als ik terugkijk op de recente geschiedenis van de staat Israël, dan zie ik dat hun gekte hun veel heeft opgeleverd. Vele zogenaamde deskundigen spraken minachtend over het Zionisme. In de editie van 1911 van de Encyclopedia Britannica, één van de grootste wetenschappelijke encyclopedieën van de Westerse beschaving, besprak een bepaalde Duitse professor de vraag of we ooit de uitspraak van het oude Hebreeuws zouden kunnen terugvinden. De man argumenteerde dat die mogelijkheid net zo onwaarschijnlijk was als de mogelijkheid dat er ooit opnieuw een Joodse staat zou worden opgericht in het Midden-Oosten. Zevenendertig jaar later stond deze professor, en vele wetenschappers met hem, in hun hemd!

Als we gaan leven op de manier zoals hierboven beschreven is, zullen ook wij het doelwit worden van zogenaamde deskundigen. Wat ik zeggen wil is: Durf een beetje gek te zijn! Ik geloof dat ik dit vrijmoedig mag zeggen, hopend dat je weet dat ik beide voeten op de grond heb. Ik ben niet een of andere rare fanatiekeling en zeker niet overdreven emotioneel. Maar ik wil op een radicale manier leven. Ik wil in geloof uitstappen en Goliath uitdagen. Al heb ik maar vijf stenen in mijn slinger, ik ben bereid het tegen hem op te nemen. En weet je wat ik geloof? Ik geloof dat we gaan winnen. Sterker nog - ik heb doorgebladerd naar het eind van het Boek — we winnen!

Gebed van de dag

Heer Jezus, dank U dat ik in Uw overwinning mag staan, en bij de overwinnende partij mag horen. Dank U dat U dit allemaal voor mij hebt gedaan door Uw definitieve en complete overwinning aan het kruis. Amen..

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.