sluit
Shop Doneer

Gods Woord is krachtig

Leestijd: 3 min.

Er was een vrouw in de Verenigde Staten die in niets leek op een christen. Ze was overtuigd marxistisch, een feministe, en bovendien was ze lesbisch. En ze stond ook werkelijk voor haar overtuiging; ze vertelde dat ze revolvers kocht om mannen mee neer te schieten.

Op een gegeven moment was ze samen met haar vriendinnen - vrouwen met dezelfde 'way of life' - aan boord van een schip in de Chinese Zee. Ze waren onderweg om dingen te gaan doen die het daglicht niet konden verdragen. Op een gegeven moment leek het erop dat er heel slecht weer zou komen. Daarom moest iedereen naar beneden gaan en proberen via de radio informatie over het weer op te vangen. Ook deze vrouw zette haar radio aan, maar 'toevallig' ontving ze één van mijn onderwijsprogramma's. Het ging over proclamatie en het werd uitgezonden vanaf Manilla op de Filippijnen. Daar, luisterend naar het programma in het ruim van dat schip, werd ze gered! Dit alles heeft bij elkaar niet langer dan een kwartier geduurd, want langer duurt het programma niet. Zij werd echter een totaal veranderde vrouw, die in niets meer lijkt op wie ze was toen ze leefde zonder God.

Dit is één van de vele voorbeelden die aantonen hoe krachtig proclamatie kan zijn. Dat programma bestond namelijk niet uit louter onderwijs. Ik heb niet veel uitgelegd of verklaard, maar vooral veel geproclameerd! En het geproclameerde Woord van God deed zijn werk.

Een ander voorbeeld - minder recent - zien we in het leven van Mozes. In Exodus 4 roept God Mozes om terug te gaan naar Egypte om Israël te bevrijden uit de slavernij. God verscheen aan hem in de brandende braamstruik en zei: ,,Ik stuur je terug om Israël te bevrijden." Op dat moment was Mozes 80 jaar oud. Het zelfvertrouwen dat hij als jonge man van veertig jaar nog had gehad, was nagenoeg verdwenen. Hij zei dan ook: ,,Waarom ik, Heer? Dat kan ik niet en ik heb ook niets te bieden. Waar zou ik dat mee moeten doen?" Maar de Heer, praktisch als altijd, zei: ,,Gooi je staf op de grond!" Op het moment dat Mozes dit deed, veranderde de staf in een slang. Meteen sloeg hij op de vlucht voor zijn eigen staf. Deze staf bezat dus mogelijkheden waar Mozes niets vanaf wist.

Toen zei de Heer: ,,Pak de slang op bij zijn staart!" Iedereen die ook maar iets weet van slangen, weet ook dat je een slang nooit bij de staart moet oppakken. Wellicht met knikkende knieën, maar Mozes deed het toch. Hierop werd de slang weer een staf in zijn hand. In feite zei de Heer tegen hem: ,,Ga met je staf, want dat is alles wat je nodig hebt. Je zult je hele taak kunnen volbrengen met die ene staf."

Gebed van de dag

Vader, dank U wel dat ook ik - net als Mozes - een beroep mag doen op Uw bovennatuurlijke kracht, terwijl ik gehoorzaam aan Uw opdracht om anderen te bevrijden uit de slavernij aan de zonde. Help mij om daarin niet te vertrouwen op eigen kunnen, maar op Uw kracht en op Uw Woord, dat is als mijn staf. Amen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.