Shop Doneer

Heer van de tijd

Leestijd: 1 min.
Woord uit het Woord - dag 32

Mijn tijden zijn in Uw hand… (Psalm 31:16)
Wat een diepgaande en gezegende openbaring is dit! God heeft de absolute, totale zeggenschap over alle tijden in ons leven. God is de enige in het hele universum die de algehele controle heeft over de tijd.
Deze waarheid wordt op een prachtige manier aanschouwelijk gemaakt in de hemellichamen. Ontelbaar vele miljoenen en miljoenen sterren bewegen zich in het heelal met uiterste precisie. De profeet Jesaja zegt dat de Heer elk van hen bij name roept, en dat er niet één ontbreekt.
De zon komt nooit te laat op en gaat nooit te vroeg onder. Astronomen kunnen de exacte plaats berekenen van elk hemellichaam, zowel in het verre verleden als in de verre toekomst. God heeft de absolute controle over de tijd, en wat David zich klaarblijkelijk realiseerde toen hij deze woorden uitte, is dit: God heeft ook de volledige zeggenschap over de tijden van ons leven. Hij komt nooit te laat. Hij komt nooit te vroeg.
God heeft een tijd voor elke situatie en voor elke omstandigheid. Als wij simpelweg ons leven volkomen in Zijn hand leggen, zullen we ontdekken dat onze tijden in Zijn hand zijn. Wat een verademing is dat: in plaats van te leven onder druk en spanning, mogen we weten dat God de controle heeft over het begrip ‘tijd’ in ons leven. Onze tijden zijn in Gods hand.


Vader God, wat een zegen is het te weten dat U de hele wereld, maar ook elk detail en ieder moment van mijn leven tot in het kleinste detail in Uw hand heeft. Dank U wel, Vader, voor Uw liefdevolle hand en Uw herderlijke zorg die mij altijd leidt en me steeds op het juiste moment op de juiste plaats laat zijn… Amen.