sluit
Shop Doneer

Houd rekening met God

Leestijd: 1 min.
Woord uit het Woord - dag 5

Houd rekening met God
En nu dan u die zegt: Wij zullen vandaag of morgen naar die en die stad reizen, en daar een jaar doorbrengen en handeldrijven en winst maken, U, die niet weet wat er morgen gebeuren zal, want hoe is uw leven? Het is immers een damp, die voor een korte tijd verschijnt en daarna verdwijnt. (Jakobus 4:13-14)
Zijn er niet veel mensen die op die manier praten? Vol zelfvertrouwen maken ze plannen voor dit jaar, voor volgend jaar, waar ze zaken zullen doen, hoe ze hun geld gaan investeren, waar ze hun vakantie zullen doorbrengen, hoe lang ze hier zullen verblijven, en hoe lang daar. En vaak maken ze jaren van tevoren al plannen voor hun pensionering, en waar ze die tijd zullen doorbrengen. Maar ze houden geen rekening met het feit dat ze geen controle hebben over deze dingen.
Dit Woord zegt dat je alleen maar een damp bent die voor een poosje verschijnt en daarna voorbij is. Wat een dwaasheid is het voor een damp om zulke plannen te maken! Wat is de oplossing? Het Woord gaat verder met: In plaats daarvan zou u moeten zeggen: Als de Heere wil en wij leven, dan zullen wij dit of dat doen. (vers 15).
Een damp heeft geen controle over waar ze heen gaat. Als de zon opkomt is ze weer verdwenen. Als de wind waait, wordt hij weggeblazen. Weet je, je bent totaal afhankelijk van God, voor elke ademtocht en voor elke stap die je zet.
Maak in je leven geen plannen buiten God om. Wees niet zo dwaas. Verneder jezelf op dit moment en erken dat het de waarheid is. Je bent maar een damp, die een paar momenten in de lucht hangt en daarna verdreven wordt.
Houd rekening met God. Maak je plannen samen met God, en God zal erop toezien dat je plannen realiteit worden, en dat je voorspoedig bent.
Lieve hemelse Vader, ik besef dat ik inderdaad helemaal – in ieder moment en in elk aspect van mijn leven – van U afhankelijk ben. Al wat ik heb en wie ik ben, dank ik aan U! Daarom vraag ik U mij te leiden in al mijn plannen, zodat mijn leven voortdurend een loflied is voor U. Amen.