Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Luiheid brengt armoede met zich mee

Leestijd: 1 min.

Hoe lang nog, luiaard, zul je blijven slapen, wanneer kom je uit bed? Nog even dan? Nog even slapen, nog een beetje rusten, een ogenblik nog blijven liggen? Armoede overvalt je als een struikrover, gebrek slaat je neer als een bandiet. (Spreuken 6:9-11 NBV)

Eén van de belangwekkende dingen van de Bijbel is dat dit boek de dingen terugleidt naar hun wortel, en hoewel armoede een materiële situatie lijkt, maakt de Bijbel hier duidelijk dat de oorzaak ervan in sommige gevallen in wezen geestelijk kan zijn. De wortel ervan kan dan luiheid zijn. De waarschuwing in deze Bijbeltekst is dat als we toegeven aan luiheid, armoede ons zal overvallen als een struikrover, en gebrek ons zal neerslaan als een bandiet.

Armoede en gebrek kunnen ver weg lijken – maar als je alleen maar wat slaapt en rust, en steeds blijft liggen, zul je zien hoe verrassend snel armoede je kan overvallen en zich als een bandiet naar binnen kan dringen. Armoede klopt niet op de deur, maar dringt zich naar binnen. Bedenk dat luiheid een zekere weg is naar armoede, en dat de remedie voor armoede niet in de eerste plaats ligt op financieel of materieel gebied, maar geestelijk kan zijn.

Als je vecht tegen armoede, als die je naar beneden lijkt te willen drukken, kijk dan eens naar je geestelijke situatie. Probeer te ontdekken waardoor die bandiet je kan aanvallen en zich naar binnen werken om je leven over te nemen.


Gebed van de dag

Heer, wilt U in mijn leven ervoor waken dat die ‘indringer’ van armoede niet mijn leven binnenkomt. Helpt U mij ook om vanuit alle materiële voorziening die U mij geeft andere mensen en landen die lijden onder armoede, te versterken en te zegenen. Amen.


Gebed voor DPM wereldwijd

INTERNATIONAAL

Bid om genade, wijsheid bemoediging en bescherming van God voor de leiding en de zendingswerkers van elk DPM-kantoor wereldwijd. Zij blijven aan hun doelen werken ondanks de pandemie en andere uitdagingen.