Shop Doneer

Ontvang van God

Leestijd: 1 min.
Woord uit het Woord - dag 10

Ontvang van God
Johannes antwoordde en zei: Een mens kan niets aannemen, als het hem niet uit de hemel gegeven is. (Johannes 3:27)
In feite zijn er maar twee manieren om iets in bezit te krijgen. De ene manier is door het te ontvangen, en de andere door het te grijpen.
Veel mensen krijgen iets door er zelf naar te grijpen. Het probleem daarmee is echter: wat je dan hebt, is niet duurzaam. Je hebt het voor een poosje, maar uiteindelijk is het niet van jou. De andere manier om dingen te krijgen, is dat je ze ontvangt. Je ontvangt wat God voor jou heeft bestemd. En op de lange duur houd je alleen datgene over wat je van God ontvangt.
Het enige wat blijvend is in jouw en mijn leven, zijn die dingen die we van God ontvangen. Stop eens een poosje met dingen te pakken… Stop met grijpen, stop met te willen hébben. Keer je naar God toe en zeg: ‘God, wat U wilt dat ik zal hebben, dat is wat ik ook wil. Ik wil tevreden zijn. Ik ga niet achter die hoge positie of dat grote geldbedrag of dat specifieke pleziertje aan, tenzij ik het van U ontvang’.
Weet je waarom? Alleen wat je van God ontvangt, zal een zegen voor je zijn. Alleen wat Hij je geeft, is werkelijk van jou. Dat is blijvend. Dat zal je op den duur geen schade toebrengen. Met de dingen die je zelf gepakt hebt, is het vaak zo dat krijg je later vaak spijt dat je ze zo nodig moest hebben.
Onthoud dus dat de dingen die zekerheid geven, de dingen die je vrede en zegen brengen, zijn die dingen die je ontvangen hebt uit de hemel, van God.
Hemelse Vader, dank U wel voor de openbaring dat tevredenheid de sleutel is naar geluk; de Koning van Vrede, Uw Zoon Jezus de Vredevorst, is dan immers aan het werk in mijn leven en mijn hart! Ik prijs Uw naam Heer Jezus, voor Uw Koninklijke vrede in mijn hart! Amen.