sluit
Shop Doneer

Roept God jou?

Leestijd: 1 min.
Thema: Leer bidden

Ervoor kiezen om de kracht van gebed te leren begrijpen en als bidder je plaats in te nemen in Gods koninkrijk, is ingrijpend. Denk erover na. Ben je bereid om dit te zeggen: „God, als U mij kunt maken tot een priester voor uw koninkrijk, dan ben ik bereid om de prijs te betalen?” Ik wil je zeggen dat er geen hogere roeping is. Als je bidt, dan bereik je de troon. Anderen zien je wellicht niet, want je bent uit het zicht, voorbij het tweede voorhangsel, maar je leven zal voor en namens God een verschil maken, voor nu en in eeuwigheid.
Misschien zie je jezelf momenteel niet als een sterke persoonlijkheid op het gebied van voorbede, maar als je jezelf aan God aanbiedt, dan zal Hij je gaan vormen. Het betekent waarschijnlijk dat je wat veranderingen zult moeten aanbrengen in hoe je de dingen tot nu toe hebt gedaan, maar het verschil zal ook zijn dat je gebedsverhoring zult meemaken. Het is niet moeilijk, het is heel praktisch. We zullen de komende tijd gaan leren hoe we God kunnen benaderen, en hoe we kunnen voldoen aan de basisvoorwaarden voor verhoord gebed.
We zullen leren over vele verschillende vormen van gebed, zoals bijvoorbeeld smeken en vragen. We zullen de functie van geestelijke strijd gaan begrijpen. We zullen leren hoe we Gods wil kunnen weten en die naar Hem terugbidden. Het is mogelijk om te bidden met vertrouwen. Besef goed dat God graag wil dat wij krijgen waar we voor bidden!
Mijn gebed voor jou is dat God je zal zegenen in dit avontuur, dat Hij zijn hand op je zal houden en dat Hij je zal leiden in wegen van discipline en onderricht - dat Hij je mag maken tot wat je hebt aangeboden om te worden. Ben je er klaar voor? Dan gaan we op weg.

Vader, ik besef dat U mij geroepen hebt tot voorbede. Ik besef dat het een prijs kost om in deze roeping te gaan wandelen. Ik wil gehoor geven aan deze roeping en leren om U na te volgen in voorbede. Wilt U mij de komende periode aan de hand nemen en mij leiden in het gebed zoals U dat wilt.