Shop Doneer

Spreek het uit!

Leestijd: 1 min.
Ik herinner me nog goed dat ik voor het eerst dit soort belijdenissen begon uit te spreken. Ik vroeg me af waar de duivel me de volgende keer zou proberen te raken. Ik ken mensen die het uitspreken van dit soort belijdenissen maar eng vinden; ze zijn bang wat er met ze zal gebeuren, maar dan spelen we het spelletje van de duivel mee. Onthoud goed dat dit zijn manier is om je te weerhouden van de dingen die je juist helpen hem te overwinnen. Het is slechts door het woord van ons getuigenis dat we de voordelen van het bloed kunnen ontvangen.
De eerste keer dat je een belijdenis uitspreekt, kan er misschien allerlei onrust losbreken. Nou, prijs de Heer als dat gebeurt! Het bewijst de waarheid van je belijdenis, en het bewijst ook dat er dingen in beweging worden gezet. Als ik door zo'n belijdenis grote onrust ga ervaren, dan reageer ik juist door mijn belijdenis nog eens uit te spreken. In de Bijbel staat:laten wij aan deze belijdenis vasthouden (Hebreeën 4:14).En als de hel dan helemaal lijkt los te barsten, zegt de Bijbel:Laten wij de belijdenis van de hoop onwrikbaar vasthouden, want Hij die het beloofd heeft, is getrouw (Hebreeën 10:23).Blijf het uitspreken; het heeft niets te maken met ons gevoel. Het is niet afhankelijk van onze situatie, onze problemen of onze omstandigheden. Onze belijdenis te gaan vergeven is net zo eeuwig waar als het Woord van God zelf - want daaruit komt onze belijdenis immers voort, door de kracht van Zijn Geest.
Gods Woord staat voor eeuwig vast in de hemel (zie Psalm 119:89). Satan heeft geen plaats in ons, geen macht over ons, geen onvereffende aanspraken tegen ons.

Dank U Heer voor het bloed van Jezus. Ik proclameer dat satan geen plaats heeft in mijn leven, geen macht over mij heeft en geen onvereffende aanspraken tegen mij. Alles is vereffend door het bloed van Jezus. En ik ben vast van plan dit keer op keer te belijden. Amen.