Shop Doneer

Voorziening in elke omstandigheid

Leestijd: 1 min.
Woord uit het Woord - dag 27

De HEERE is mijn Herder, mij ontbreekt niets. (Psalm 23:1)
David gaat in deze Psalm verder door te spreken over alle voorzieningen die hij geniet omdat de Heer zijn Herder is, en in vers 4 zegt hij dit:
Al ging ik ook door een dal vol schaduw van de dood, ik zou geen kwaad vrezen, want U bent met mij; Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij.
God garandeert Zijn volk niet dat we niet door een dal vol schaduw van de dood zullen gaan. In feite gaat de psalmist ervan uit dat we daar op de één of andere manier doorheen zullen gaan.
Ik geloof niet dat het dal alleen maar staat voor het fysieke sterven. Ik geloof dat er veel tijden zijn in het leven waarin we door een dal vol van schaduw van de dood gaan – tijden van verlies, eenzaamheid, ziekte, armoede, moedeloosheid… God belooft ons niet dat we nooit door zulke dalen zullen hoeven gaan, maar Hij belooft dat Hij bij ons zal zijn.
In het bijzonder belooft Hij ons dat Zijn stok en Zijn staf ons zaltijd ullen vertroosten. Voor mij betekent de stok discipline en de staf troost. En ik geloof dat de gevolgtrekking mag zijn dat als we de troost van God willen ervaren, we ons moeten onderwerpen aan Zijn discipline.
Op die basis kunnen we zelfs in het donkerste dal zeker zijn van Zijn nabijheid, en Zijn tegenwoordigheid geeft licht in het duister van het dal.

Heer, dank U wel dat U mijn herder bent en dat ik in elke situatie en onder elke omstandigheid mag weten dat U mij zoekt en vindt, om mij steeds opnieuw troost te bieden bij elke moeite waar ik doorheen moet. Dank U dat U mij leidt naar grazig weiden waar ik verzadigd wordt met het goede… Amen.