Shop Doneer

Wandelen door geloof

Leestijd: 3 min.

In het begin van het Oude Testament, vlak na alle trieste gebeurtenissen die voortkwamen uit de eerste zonde van de mens, lezen we over Henoch, de eerste grote heilige van God. Het Nieuwe Testament beschrijft hem als een bijzondere man van God (Hebreeën 11:15). Genesis 5:21-24 vertelt ons over hem:

Henoch leefde vijfenzestig jaar, en verwekte Methusalach. En Henoch wandelde met God, nadat hij Methusalach verwekt had, driehonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. Al de dagen van Henoch waren driehonderdvijfenzestig jaar. Henoch wandelde met God, en hij was niet meer, want God nam hem weg.

Het belangrijkste feit dat de Bijbel vertelt over Henoch is dat hij met God wandelde en uiteindelijk gewoon van de aardbodem verdween. Iemand beschreef dat ooit zo: 'Op een dag, nadat ze 300 jaar samen gewandeld hadden, zei de Heer tegen Henoch: "Zeg Henoch, we zijn nu dichter bij mijn huis dan bij het jouwe. Waarom kom je niet gewoon bij Mij thuis?" – en Henoch verdween.' In Hebreeën 11:5 vinden we het Nieuwtestamentische commentaar op deze gebeurtenis:

Door zijn geloof werd Henoch naar elders overgebracht, om niet te hoeven sterven; hij werd niet meer gevonden, omdat God hem had weggenomen. Hij stond immers al vóór zijn opneming bekend als iemand in wie God vreugde vond. (NBV)

Op welke manier vond God vreugde in hem? Doordat hij met Hem wandelde. Hoe wandelde hij met God? Door het geloof. Dus dat is Gods doel. Geloof is Gods uitnodiging om gemeenschap met Hem te hebben, en dat doen we door met Hem te wandelen.

Gebed van de dag

Dank U Vader, voor die geweldige uitnodiging om gemeenschap met U te hebben. Dat is werkelijk het doel van mijn bestaan. Ik dank U vandaag heer Jezus, dat U de weg naar de Vader hebt vrijgemaakt voor mij. Help mij om iedere dag te wandelen in geloof en om U de eer te geven die U toekomt. Amen.

Boeken over Gods plan voor ons

Deze overdenking komt uit het boek Wandelen met God dat gaat over vriendschap met God en is onderdeel van een 4-delige serie. In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen. Wil je meer van Dereks onderwijs lezen, bijvoorbeeld over wie God is en zijn plan voor je leven? Kijk dan eens naar deze titels:

  • Dereks boek Gods wil, mijn levensdoel is een prachtige studie die je uitdaagt je leven toe te wijden aan God.
  • Wil jij Gods grootheid en goedheid tot in het diepste ervaren? In Als je het beste wilt van God reikt Derek Prince acht belangrijke sleutels aan om in jouw leven het beste van God te gaan ervaren.
  • God wil ons gebruiken als een instrument. In Gods kracht doorgeven lees je over een van de basisbeginselen van het geloof, handen opleggen.
  • Wij mogen onze identiteit in Christus proclameren. Help jezelf (of een naaste) eraan herinneren wie wij zijn in Hem doormiddel van de set proclamatiekaarten Identiteit in Christus.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de kracht van proclamatie. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince, met Nederlandse en Engelse ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.