Shop Doneer

Wat motiveert je?

Leestijd: 2 min.

We zijn aan het einde gekomen van deze serie overdenkingen. Ik wil je hierin nog een laatste vraag stellen: wat motiveert je? Laat jij je keuzes bepalen door wat de buren doen? Doe je mee met wat iedereen doet? Of maak je andere keuzes?

Als je kijkt naar de mensen om je heen, zul je ontdekken dat veel mensen onder de oppervlakte niet gelukkig zijn. Als Ruth en ik in Jeruzalem over straat lopen, draaien mensen zich om en kijken naar ons, omdat ze niet gewend zijn gelukkige mensen te zien. Waarom zeg ik dat? Omdat veel mensen raad en advies vragen dat hen geen goed doet. Volg hun voorbeeld dus niet. Je hebt toegang tot een veel betere bron: het Hoofd van het lichaam, Christus zelf.

In de vorige overdenkingen hebben we dit toegepast op de activiteiten in je eigen leven. Maar laten we die vraag ook stellen over je kerk. Hoeveel van alle activiteiten heeft God werkelijk geïnitieerd? Is er gezocht naar Gods initiatief of is het mensenwerk? Ik ben Brits en Britten zijn geneigd kritisch te zijn, dus ik probeer geen oordeel te vellen. Maar ik heb gemerkt dat mensen in de meeste kerken nooit denken in termen van het horen van God. Ze hebben een programma; een vaste manier van dingen doen. Zondagochtend 11.00 uur begint de dienst, enzovoort. Of God er wel of niet bij is, is bijna irrelevant. Gelukkig zijn er ook kerken waar het heel anders is. Maar als je het algemene beeld van de Kerk vandaag bekijkt, is het uitzonderlijk als God iets heeft geïnitieerd.

Maar Jezus is het Hoofd van de Kerk, net zoals Hij het Hoofd is van ons leven. Als we de verbinding met Hem zijn verloren, wat is dan de eerste stap om de zaken recht te zetten? Bekering. Als jij ervaart dat dit voor jou geldt, waarom bid je dan niet het onderstaande gebed ter afsluiting?

Gebed van de dag

Lieve Heer, ik wil investeren in Uw Koninkrijk, dat veruit de rijkste beloning zal opleveren. Dank U dat U mijn Geweldige Raadgever bent, en dat ik altijd vrije toegang heb om U om raad te vragen. Dank U Heer dat ik, door gehoorzaamheid aan Uw Woord, in alle opzichten voorspoedig kan zijn en veel vrucht kan dragen voor Uw glorie. In Jezus’ Naam, Amen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.