sluit
Shop Doneer

Bekleed met heil

Leestijd: 1 min.

Laat Uw priesters bekleed worden met gerechtigheid, laat Uw gunstelingen juichen.

En dan antwoordt God met:

Haar priesters zal Ik kleden met heil, haar gunstelingen zullen uitbundig juichen.

(Psalm 132:9, 16)

Hier wordt naar twee soorten mensen verwezen, naar priesters en naar gunstelingen. De priesters zijn zij die verantwoordelijk zijn voor geestelijk onderricht, voor geestelijk leiderschap. De gunstelingen vormen Gods volk dat opziet naar de priesters, de mensen die geleid en onderwezen worden door de priesters.

Het is interessant om te zien dat de kleding van de priesters de conditie van het volk bepaalt. De psalmist zegt: ‘Laat Uw priesters bekleed worden met gerechtigheid, dan zullen Uw gunstelingen juichen’. En dan geeft God de belofte: ‘Haar priesters zal Ik kleden met heil, haar gunstelingen zullen uitbundig juichen’. Dus als de leiders van het volk van God bekleed zijn met heil en met gerechtigheid, dan juicht Gods volk.

Weet je, het is een droevig feit dat het geestelijke niveau van het volk van God zelden veel hoger komt dan dat van haar leiders. Wat zijn de woorden van de psalmist accuraat: als het volk van God de vreugde en de vrijheid en de zegen zal ontvangen die God voor haar op het oog heeft, dan moeten haar leiders, haar priesters, de kleding van het heil en de mantel van de gerechtigheid aantrekken. Het is een enorme verantwoordelijkheid om leiders van Gods volk te zijn.

Gebed van de dag

Heer, ik wil vandaag bidden voor de leiders die U ook in mijn leven heeft aangesteld, en daar waar ikzelf leiding geef, maakt U me een wegwijzer naar Uw heiligheid en een voorbeeld in woord, in wandel, in liefde, geloof en in reinheid. Amen.


Gebed voor DPM wereldwijd

INTERNATIONAAL

Bid om Gods leiding en inzicht voor degenen die betrokken zijn bij digitale platforms en social media om DPM te helpen Dereks onderwijs beter dan ooit te kunnen verspreiden.