Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Betrouwbaar in kleine dingen

Leestijd: 1 min.
Woord uit het Woord - dag 8

Betrouwbaar in kleine dingen
Wie betrouwbaar is in kleine dingen, is het ook in grote. Wie onbetrouwbaar is in kleine dingen, is het ook in grote. (Lukas 16:10 HTB)
Merk op dat de kleine dingen het eerst genoemd worden, en daarna de grote. Als je wilt dat God of mensen verantwoordelijkheid aan je toevertrouwen, dan moet je trouw ontwikkelen in het kleine. Ontwikkel stiptheid. Wees stipt in het beantwoorden van brieven. Wees stipt in het houden van je beloften, ook al lijken ze om nog zulke onbelangrijke dingen te gaan, want er is een God Die jou ziet. Hij beoordeelt je karakter. Hij wil weten of Hij jou grote dingen kan toevertrouwen.
Er zijn mensen die beschikken over veel woorden en veel diploma’s, maar die nooit echte resultaten laten zien. Ook als je iemand zoekt om bij je te werken of om met jou samen te werken, dan moet je niet alleen letten op de grote woorden en de diploma’s. Let erop hoe die persoon zich gedraagt in het omgaan met de kleine dingen. Kijk hoe hij met kleine, schijnbaar onbelangrijke taken omgaat. Beoordeel hem of haar op zijn of haar gedrag als hij denkt dat niemand het ziet, en als het om onbelangrijke zaken lijkt te gaan.
Feit is dat als iemand trouw is in kleine dingen, hij het ook zal zijn in grote. Als iemand niet trouw is in de kleine dingen, vertrouw hem dan ook niet de grote toe. Dat betreft de mensen met wie je wilt samenwerken, en dat betreft ook jezelf. En het is ook de manier waarop God jou beoordeelt, en onderzoekt wat je werkelijk waard bent.
Hij let op je in de kleine dingen en beoordeelt je op basis daarvan.
Hemelse Vader, U die Uw hele schepping bestuurt tot in het kleinste detail, wilt U me helpen om trouw te zijn in het kleine. Maakt U mij bekwaam om alles wat U me toevertrouwt, tot bloei te brengen tot in het kleinste detail goed te verzorgen, om zo Uw naam te eren. Amen.