Shop Doneer

De weg uit het drijfzand

Leestijd: 2 min.

Heb je wel eens stilgestaan bij de eerste reactie van het volk Israël in de woestijn, nadat God hun Zijn wet had gegeven via Mozes? Het eerste wat het volk deed, was het breken van de wet! Ze maakten een gouden kalf en begonnen dat te aanbidden.

Er wordt wel eens gesuggereerd dat mensen zich niet aan de wet houden, omdat dat te moeilijk is. Maar dit voorbeeld laat iets anders zien. In die omstandigheden was het voor het volk veel moeilijker om een gouden kalf te maken en dat te aanbidden, dan om gewoon in het spoor door te gaan, in het spoor van geloof en God te blijven aanbidden. Waarom vielen ze onmiddellijk in zonde? Omdat de wet die net gegeven was in hen de rebel uitlokte (zie Romeinen 7:5).

Overgelaten aan onze eigen pogingen, kunnen we alleen maar zeggen: God, mij lukt het niet. Er is niets mis met de wet. Het is een perfecte routebeschrijving naar gerechtigheid, maar elke keer als ik die probeer te volgen, kom ik in drijfzand terecht.

Dank God dat Hij ons een Gids heeft gegeven: de Heilige Geest. Als we de Heilige Geest de routebeschrijving aanbieden om zich te oriënteren, dan zegt Hij: Dank je vriendelijk, maar Ik ken de weg al. De routebeschrijving heb Ik niet nodig, want Ik heb hem zelf geschreven. Het enige wat jij hoeft te doen, is Mijn hand vasthouden en je door Mij laten leiden.

Maar hoe doen we dat? Heb je ooit helder, praktisch, systematisch onderwijs gehad over hoe je geleid moet worden door de Heilige Geest?

Je antwoord op die vraag legt de wortel bloot van de enorme problemen waar een groot deel van de Kerk vandaag mee te maken heeft. Massa’s mensen die wedergeboren zijn, hebben nooit geleerd hoe ze geleid moeten worden door de Heilige Geest. Ze komen het koninkrijk van God binnen, strompelen en stommelen er wat rond, maar komen nooit tot hun roeping. Ze boeken nooit echte vooruitgang richting hun persoonlijke opdracht die God hen heeft toebedacht in zijn Koninkrijk.

In de komende overdenkingen zal ik je daarom graag de belangrijkste basisprincipes aanreiken, zodat jij geleid door Gods Geest in je roeping kunt wandelen.

Gebed van de dag

Hemelse Vader, ik wil niet langer strompelend achter U aan gaan, maar als een ferm en fier koningskind achter U aan gaan, vrij van alle moeite en beslommeringen die ik ervaar als ik – beïnvloed door Uw reeds vervulde wet, met moeite achter U aan moet gaan! Dank U wel dat waar Uw Geest is, daar is vrijheid! Dankuwel! Amen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.