Shop Doneer

Een nieuwe levensorde

Leestijd: 3 min.
Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons, overeenkomstig Zijn grote barmhartigheid, opnieuw geboren deed worden tot een levende hoop, door de opstanding van Jezus Christus uit de doden, tot een onvergankelijke, onbevlekte en onverwelkbare erfenis, die in de hemelen bewaard wordt voor u. (1 Petrus 1:3-4)

Door de opstanding van Jezus uit de doden kunnen ook wij opnieuw geboren worden. Bij een natuurlijke geboorte hoort het hoofd als eerste te komen. Als het hoofd verschijnt, dan weten we dat het lichaam daar direct achteraankomt. Zo is het ook bij deze geestelijke geboorte. Bij Zijn ‘geboorte’ uit de dood, kwam Jezus, het hoofd van het lichaam, als eerste. Wat zeg dit ons? Dat wij, die met ons Hoofd verenigd zijn, achter Hem aan zullen komen en geboren worden in een nieuwe scheppingsorde. We zullen Hem volgen in de volheid waarin Hij is binnengegaan door Zijn dood en opstanding uit de dood.

Met Jezus als ons hoofd, volgen wij, als leden van Zijn lichaam die één met Hem zijn geworden, Hem in wedergeboorte. We volgen Hem uit de dood en stappen door Hem een volledig nieuwe orde binnen, een totaal nieuw leven — onze eenheid met Hem brengt ons waar Hij ook gaat. En die verbinding met Jezus brengt ons niet alleen naar de opstanding, maar zelfs ook naar de Hemelvaart; we volgen Hem ook in de heerlijkheid van de hemel, naar de plaats van autoriteit en macht aan de rechterhand van God.

Petrus beschrijft de geboorte uit de oude orde naar een nieuwe orde, naar een nieuwe manier van leven. Deze nieuwe erfenis lijkt in niets op ons oude soort van leven, die ons al zo lang naar beneden trok en ons steeds weer verslagen achterliet. We zijn dat rijk gepasseerd en een nieuwe wereld binnengestapt, door onze identificatie met Jezus. We zijn wedergeboren tot een levende hoop. Deze erfenis kan niet worden verontreinigd en zal nooit verdwijnen. Ze is niet onderworpen aan alle kwade, corrumperende krachten waar wij in ons oude leven vertrouwd mee waren geraakt.

Als we deze heerlijke waarheid helemaal begrijpen, dat Jezus onze dood stierf zodat wij volledig Zijn leven kunnen binnenstappen, dan zal ons leven nooit meer hetzelfde zijn. We stappen een totaal nieuw leven binnen. In de oude levensorde leek het alsof onze roeping onbekend, onzichtbaar en onbereikbaar was. In de nieuwe orde laten we die nederlaag achter ons. We zien en vervullen onze opdracht in het Koninkrijk, omdat we leven vanuit onze identificatie met Jezus. Met Paulus kunnen we zeggen: O, wat zit ik toch in een vreselijke toestand! Wie zal mij bevrijden van mijn slavernij aan deze dodelijke lagere natuur? God zij gedankt! Jezus Christus mijn Heer, heeft het gedaan! Hij heeft mij bevrijd en de overwinning gegeven!

Gebed van de dag

Heer Jezus, U bent meer dan Overwinnaar en dankzij U ben ik dat ook, allemaal door Uw offer aan het kruis. Ik geef mij volledig aan U over, zodat Uw Geest mij kan leiden van overwinning tot overwinning. Laat mij dit ook uitleven naar mijn omgeving, zodat zij zien dat U leeft, en dat ook zij deel mogen hebben aan die overwinning. Amen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.