Shop Doneer

Geloof tonen door je daden

Leestijd: 2 min.

In zijn brief schrijft de apostel Jakobus:

Maar dan zegt iemand: ‘De een gelooft, de ander doet’. Laat mij maar eens zien dat je kunt geloven zonder daden; ik zal u door mijn daden tonen dat ik geloof. (Jakobus 2:18 NBV)

Jakobus zegt hier met andere woorden: “Ik zal je laten zien wat ik geloof door wat ik doe”. Deze tekst spreekt me erg aan, jou ook? Zouden we dat niet allemaal moeten kunnen zeggen? “Ik zal je laten zien wat ik geloof door de manier waarop ik leef. Kijk naar mijn leven en je zult zien wat het geloof kan doen.”Dit is een hele uitdaging, en misschien heb je niet het gevoel dat je dit momenteel kunt zeggen of waarmaken… Waarom zou je dan nu niet een moment nemen om Gods hulp hiervoor te vragen?

Lieve Heer, U weet precies waar ik op dit moment sta wat betreft het punt uitmuntendheid. Heer, ik heb Uw hulp nodig! Stel mij alstublieft in staat, door Uw genade en kracht, de bouwsteen van uitmuntendheid te nemen als fundamentele bouwsteen, bij de omgang met mijn familie en bij al mijn werk. Ja, in alle aspecten van mijn leven. In dit opzicht ben ik nog niet zo ver als ik zou moeten zijn, en ik vraag U mij te helpen om daar te komen. In Jezus’ Naam. Amen.

Bij het nadenken over het thema ‘uitmuntendheid’ zou je kunnen denken aan wat Derek schreef in zijn boek Leven door geloof: Door geloof worden Gods mogelijkheden – die vanzelfsprekend oneindig zijn, Hij is immers God… - jouw mogelijkheden! Er is geen grens aan wat je kunt bereiken en bewerkstelligen in alle gebieden van je leven, als je tapt uit de bron van geloof! Ontvang van Hem elke dag het geloof voor de uitdagingen die voor je liggen, in elk gebied van je leven.

Gebed van de dag

Hemelse Vader, dank U wel dat U mij helpt om vreugde te scheppen in het streven naar uitmuntendheid, zonder druk of stress, maar omdat ik alles doe uit Uw kracht, mag ik altijd gaan voor de hoogst haalbare kwaliteit, om zo Uw naam als mijn Vader eer te brengen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.