sluit
Shop Doneer

God zorgt voor jou

Leestijd: 3 min.
En Hij zei tegen hen: Heeft het u aan iets ontbroken, toen Ik u uitzond zonder beurs, reiszak en sandalen? Zij zeiden: Aan niets. (Lukas 22:35)

Een derde aspect van het nieuwe leven, is dat je God leert kennen als degene die voorziet. Als jij jezelf eenmaal in gehoorzaamheid hebt overgegeven aan Gods roeping, zal Hij de verantwoordelijkheid voor jouw leven op Zich nemen. Ik wil dit illustreren met een ervaring uit het Britse leger.

Mijn toetreding tot het leger was vanwege mijn dienstplicht. Het was september 1940 en ik hoefde mij geen zorgen te maken over wat ik droeg, waar ik heen moest, of wat ik zou eten. Wat ik in die dagen betaald kreeg was zegge en schrijve twee Engelse shilling per dag! Neem van me aan dat dat heel weinig was. Maar… we verhongerden nooit. We hoefden niets te betalen voor onze kleren of ons zorgen te maken om onderdak. Het was zeker geen feestje, maar het leger aanvaardde wel verantwoordelijkheid voor de levensbehoeften van iedere soldaat.

Als je jezelf zonder reserve toewijdt aan Gods wil, dan wordt God verantwoordelijk voor jou en zal Hij je voorzien van alles wat je nodig hebt. Vele mensen kunnen dit beamen. Toen ik afzwaaide uit het leger en een toegewijde discipel werd van Jezus Christus, trouwde ik met een vrouw die een weeshuis had ten noorden van Jeruzalem. Ik werd automatisch ook vader van haar acht adoptiekinderen. We gingen door woelige tijden van noodtoestand en oorlog, in de opmaat naar de geboorte van de staat Israël. In ons leven werden we geconfronteerd met gevaar, moeilijkheden en tegenstand – maar dwars door alles heen, heeft God altijd voorzien in alles wat we nodig hadden.

Jezus zei in Mattheüs 6:33: Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.

De manier van de wereld is je eigen zin te doen en alles te pakken wat je voor handen komt. Ze maakt materiële bezittingen tot doel (eten, kleren, geld, huizen en auto’s). Maar in het nieuwe leven, waarin Gods wil je doel is geworden, zal God alles wat je nodig hebt aan je geven. Jouw voorziening is Zijn zorg, en dat bespaart jou zelf veel zorgen. Het is goed en veilig om te weten dat God Degene is die in alles voorziet wat je nodig hebt.

Sommigen zullen zeggen dat dit te mooi is om waar te zijn. Maar herinner je dan alsjeblieft dat Jezus zelf dit heeft beloofd - Hij die nooit iemand bedroog. Vandaag de dag zijn er over de hele aarde duizenden dienstknechten van God die uit eigen ervaring kunnen getuigen dat dit waar is.

Je kunt God op Zijn Woord vertrouwen.

Gebed van de dag

Hemelse Vader, dank U wel dat U inderdaad op Uw Woord te vertrouwen bent. Help mij Heer, om voor alles in mijn leven, mijn levensonderhoud, maar ook mijn tijdsbesteding en de hulp en ondersteuning die ik mag zijn voor anderen, helemaal mag rekenen op de leiding van Uw Heilige Geest! Amen

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.