I.v.m. de kerstvakantie worden er tussen 24-12-2024 en 3-1-2025 geen bestellingen verstuurd. Bestel snel jouw items!
Geen ongelijk span
We zullen kijken naar een heel praktische toepassing van het principe 'geloof versus ongeloof'; het gebied van het huwelijk. In 2 Korinthiërs 6:14-15 zegt Paulus:
Vorm geen ongelijk span met ongelovigen, want wat heeft gerechtigheid gemeenschappelijk met wetteloosheid, en welke gemeenschap is er tussen licht en duisternis? En welke overeenstemming is er tussen Christus en Belial (andere naar voor satan)? Of wat deelt een gelovige met een ongelovige?
We zien hier dat Paulus dezelfde manier van indelen hanteert: gelovigen en ongelovigen. En hij vertelt ons dat dit de belangrijkste factor is in de keuze van je levenspartner. Het gaat niet in de eerste plaats om ras, intelligentie, inkomen of wat dan ook, maar om de vraag of hij/zij een gelovige is of een ongelovige.
Stel, een meisje gaat uit met een jongeman en ze overweegt of ze met hem zal trouwen. Ze zegt bijvoorbeeld: 'Hij ziet er leuk uit, heeft een goede baan, een goed inkomen, een mooie auto. Hij boeit me, respecteert me en is romantisch, alleen ik ben een christen en hij niet.' Zijn al deze pluspunten genoeg? De Bijbel zegt van niet. Het meest belangrijke is of hij een gelovige is of een ongelovige. Al het andere is van ondergeschikt belang. Als dit meisje afgaat op haar menselijke inschatting, haar natuurlijke manier van indelen, zal ze misschien met die man trouwen en zou het kunnen uitlopen op een ramp. Misschien zeg je: 'Ho even, dat is nog niet bewezen...' Nee, maar de Bijbel waarschuwt niet voor niets. In de loop van mijn bediening heb ik vele malen het verdriet en de eenzaamheid gezien van vrouwen (of mannen) die dachten: mijn partner leert vast de Heer nog wel kennen - en die daardoor toch kozen voor een ongelijk huwelijk. Breng je denken in lijn met Gods denken. Als het meisje uit ons voorbeeld in Gods categorieën denkt, dan trouwt ze waarschijnlijk niet met hem en bespaart ze zichzelf zo veel hartzeer later in het leven. We moeten begrijpen dat het geloof voornamelijk draait om onze wil, en niet om ons verstand of ons gevoel. Het is een beslissing, en dus kunnen we beslissen om zaken en mensen in te schatten in Gods categorieën: geloof of ongeloof.
Gebed van de dag
Heer, dank u wel voor uw praktische richtlijnen voor ons leven. Wilt U me helpen ook op dit gebied mijn denken in lijn te brengen met uw denken, voor mijzelf, of om in liefde en genade door te mogen geven aan anderen. Amen.
Boeken over Gods denken
Deze overdenking komt uit het boek Wandelen met God dat gaat over vriendschap met God en is onderdeel van een 4-delige serie. In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen. Wil je meer van Dereks onderwijs lezen, bijvoorbeeld over wie God is en zijn plan voor je leven? Kijk dan eens naar deze titels:
- Dereks boek Gods wil, mijn levensdoel is een prachtige studie die je uitdaagt je leven toe te wijden aan God en op Hem te gaan lijken.
- Heiligheid is geen optie vertelt over het leven als discipel van Jezus. Een heilig leven vraagt soms om lastige keuzes, maar er is niets mooier dan voor en met God te leven!
- Ben je op zoek naar Gods doel met jouw leven? Dereks boek Je Roeping is een praktische handleiding om hier, aan de hand van de Bijbel, naar op zoek te gaan.
- De ware bruiloft zal plaatsvinden wanneer wij, de Gemeente, onze Bruidegom mogen ontmoeten. Zie jij uit naar die heerlijke tijd en wil je hier woorden aan geven? Kijk dan eens bij de proclamatiekaart De Bruiloft.
Derek Prince op YouTube
In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!
Onderwijsbrieven Derek Prince
Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.