Shop Doneer

Nederigheid naar God én mensen

Leestijd: 2 min.

Het principe van ons vernederen om hogerop te komen, gaat nog een stap verder dan wat we tot nu toe besproken hebben in onze studie naar nederigheid. We moeten dit principe niet alleen toepassen op onze relatie met God, maar vanuit onze relatie met Hem, ook op onze relatie met andere mensen. Het werkt niet naar God toe als het niet werkt naar mensen toe.

Een goede test voor waar we staan in onze relatie met God, is te kijken hoe we staan ten opzichte van andere mensen. Deze waarheid is toepasbaar op nederigheid, maar ook op eigenlijk ieder ander aspect van ons leven als christen. Paulus vat dit als volgt samen:

Doe niets uit eigenbelang of eigendunk, maar laat in nederigheid de een de ander voortreffelijker achten dan zichzelf. (Filippenzen 2:3)

Een andere Bijbelvertaling vertaalt het woord 'voortreffelijker' met belangrijker, en weer een andere zegt: sla in ootmoedigheid de ander hoger aan dan uzelf...

Wees elkaar onderdanig in de vreze Gods. (Efeziërs 5:21)

We bewijzen dat we God echt vrezen, als we ons aan elkaar onderwerpen. Als we beweren ons aan God te onderwerpen, maar weigeren ons aan andere mensen te onderwerpen, dan misleiden we onszelf. Het bewijs van onze onderwerping aan God, ligt dus tevens in onze houding naar en relatie met andere mensen.

Gebed van de dag

Heer, dank U wel dat ik de schoonheid van onderwerping en nederigheid steeds beter ga begrijpen en waarderen. Ik wil kiezen voor een leefstijl van anderen dienen en niet mezelf behagen, Heer. Dank U voor de kracht die U mij daarvoor geeft. Amen.

Boeken over nederigheid

Deze overdenking komt uit het boek De weg naar Gods zegen. In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen. Wil je meer van Dereks onderwijs lezen over nederigheid? Kijk dan eens naar deze titels:

  • In Het Kruis - je kunt er niet omheen lees je hoe Jezus de weg van nederigheid ging, uit gehoorzaamheid aan God. Ontdek hoe belangrijk het is dat je je trots aflegt en Zijn offer centraal zet in jouw leven!
  • Waar in de wereld trots en zelfverhoging normaal zijn geworden, roept Gods Woord op tot nederigheid. In het boekje Hoger = lager legt Derek Prince dit fundamentele Bijbelse principe verder uit.
  • In Dereks boekje De Omwisseling lees je over de ruil die plaatsvond toen Jezus stierf aan het Kruis. Hij verkoos nederigheid om jou te kunnen redden!

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince, met Nederlandse en Engelse ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.