Shop Doneer

Voeding voor je gedachten

Leestijd: 2 min.

De eerste psalm bevat een instructie voor wie het beste wil van God:

Welzalig de man
die niet wandelt in de raad van de goddelozen,
die niet staat op de weg van de zondaren,
die niet zit in de zetel van de spotters,
maar die zijn vreugde vindt in de wet van de HEERE
en zijn wet dag en nacht overdenkt.
Want hij zal zijn als een boom geplant aan waterbeken,
die vrucht geeft op zijn tijd,
waarvan het blad niet afvalt;
al wat hij doet, zal goed gelukken. (Psalm 1:1-3)

Let op die laatste zin: al wat hij doet, zal goed gelukken. Dat is ‘het beste van God’ vinden, dat is werkelijk succes. Dit kan waarheid worden voor iedere persoon die aan de beschreven voorwaarden voldoet. Dat zijn er vijf. De eerste drie zijn ‘negatief’, dat wil zeggen, dingen die je niet moet doen:

  1. Je moet niet wandelen in de raad van de goddelozen.
  2. Niet staan op de weg van de zondaren.
  3. Niet zitten in de zetel van de spotters.

Het sleutelprincipe in deze drie verboden is de vraag: Waar zoek je je advies? Waarmee voed je je gedachten? Als je je advies uit de verkeerde bron krijgt, dan gaat je hele leven verkeerd. Na deze drie negatieve voorwaarden, gaat de tekst verder met twee positieve:

4. Je vreugde moet je vinden in de wet van de Heere.

5. Je moet zijn wet dag en nacht overdenken.

Merk op dat de positieve voorwaarden allebei betrekking hebben op de wet van de Heere, oftewel: het Woord van God. Ten eerste moet je je verlustigen, plezier hebben in Zijn wet. Ten tweede moet je haar dag en nacht overdenken. Opnieuw blijkt dat advies en ‘voeding’ uit de juiste bron, een sleutel zijn naar succes: dag en nacht Gods Woord overdenken.

Dat betekent niet tien minuten per dag uittrekken om je Bijbel te lezen. Het betekent je gedachten zó te vullen met de Bijbel, dat het je de hele dag bezighoudt. Op die manier word je voortdurend gevoed met positieve dingen, die je inspireren en je geloof opbouwen. Goede gedachten zijn belangrijk. Want wat je denkt, is bepalend voor hoe je leeft.

Gebed van de dag

Vader, dank U wel dat U Uw Woord gegeven hebt. Ik wil leren om het te lezen, te koesteren, het te spreken en ernaar te leven. Ik wil open staan voor de Heilige Geest die mij Uw woorden op het juiste moment in gedachten brengt.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.