Shop Doneer

Wat is jouw plaats?

Leestijd: 2 min.
De HEERE zal uw uitgaan en uw ingaan bewaren. (Psalmen 121:8)

Eén aspect van het ontdekken van Gods roeping voor jou, kan worden samengevat in één uitdrukking: je plaats vinden. Totdat jij je plaats hebt gevonden, zul je nooit volledige vervulling ervaren. Jouw plaats raakt alle aspecten van je leven. God heeft bijvoorbeeld een geografische plaats voor jou - het maakt uit, of je nu woont in New York, Tokio, Amsterdam of Zevenhuizen.

Spreuken 27:8 zegt: Als een vogel die uit zijn nest wegvliegt, zo is een man die uit zijn woonplaats wegvlucht.

Heb je ooit een vogel gezien die uit zijn nest ging, maar er niet meer opnieuw in kon komen? Er is niets zo zielig en zwak als dat vogeltje. Zo is het ook als je niet op je plaats bent. Ik heb vele mensen begeleid, en soms moest ik hen simpelweg vertellen: ‘Eén van je problemen is dat je niet op de juiste geografische plaats bent. Dit is niet de plaats waar je hoort. En je zult niet volledig tot bloei komen, als je die plaats niet gaat vinden.’

De geografie is echter maar één aspect – daarbij stopt het begrip ‘je plaats’ niet. Hij heeft ook een bediening voor je. Hij heeft een specifieke plek voor jou in het lichaam van Christus, waarin je mag groeien en functioneren. De Bijbel maakt duidelijk dat elk van ons een actief lid van het lichaam zou moeten zijn. Als zodanig zou iedereen zijn juiste plek in dit lichaam moeten vinden. De zeven stappen die we in de komende dagen gaan bespreken, zijn speciaal bedoeld om jou op je plek te krijgen. Je zult er niet meteen komen, maar als je doet wat je leest, geloof ik en kan ik jou beloven op grond van Gods Woord, dat je die plek zult bereiken.

Als introductie op de komende dagen, zal ik deze zeven stappen alvast kort voor je opsommen:

  1. Wijd je lichaam toe aan God
  2. Word vernieuwd in je denken
  3. Ontdek Gods wil
  4. Wees nederig
  5. Erken hoeveel geloof je hebt
  6. Begrijp dat je precies genoeg geloof krijgt voor jouw plek
  7. Je plaats bepaalt je gaven

Gebed van de dag

Lieve hemelse Vader, opnieuw wijd ik mijn lichaam toe aan U en ontvang van U een nieuw denken, dat in lijn is met Uw Woord. Help mij Uw wil te ontdekken, mede doordat ik mij nederig opstel. Help mij om mijn geloof te doen groeien, om op de plek te komen die U voor mij heeft bedacht; en help mij te functioneren in de geestelijke gaven die ik daarvoor nodig heb! Ik prijs Uw naam voor die rijkdom! Amen

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen we gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.