sluit
Shop Doneer

Investeer in mensen - Rusland 2019

Leestijd: 2 min.


Beste vriend/vriendin,

Voorganger Pavel heeft een grote visie om Gods liefde te delen met iedereen die hij tegenkomt, in het bijzonder alcohol- en drugsverslaafden in het plaatsje Norilsk, Siberië.

Hij kan onze hulp heel goed gebruiken om zoveel mogelijk mensen te bereiken!

Het leven in Norilsk is zwaar. Zes maanden per jaar is alles bedekt met sneeuw. In het midden van de winter kan de temperatuur dalen tot min 40 graden Celsius. De werkeloosheid is hoog en degenen die wel een baan hebben, worstelen alsnog om rond te komen. In afgelegen plaatsen als Norilsk liggen zorg en hopeloosheid als een zware deken over het land. Vaak worden deze gevoed door overmatig drank- en drugsgebruik.

Toch is er te midden van die hopeloosheid goed nieuws. Prijs God!

Volodya’s verhaal: van alcoholisme en wanhoop naar het dienen van Jezus
Het goede nieuws is dat in dit soort afgelegen gebieden in Rusland, honderden voorgangers zoals Pavel Dereks onderwijs gebruiken om de mensen te vertellen over Gods levensveranderende liefde en vergeving voor hen. Dankzij de gulle giften die zijn gegeven voor ons zendingswerk, hebben zij al heel wat mensen zoals Volodya* kunnen helpen om hun gebroken levens weer op te bouwen.

Volodya’s leven lag in puin. Toen hij een aantal jaar geleden zijn baan verloor, begon hij steeds meer te drinken. Hij kon geen ander werk vinden en het drinken werd nog erger.
Vorig jaar verlieten zijn vrouw en kinderen Volodya. Zij wilden geen contact meer.
‘Ik voelde me afgewezen en mijn leven verloor elke waarde,’ vertelde Volodya. ‘Ik wist niet waar ik hulp kon vinden.’

Voorganger Pavel kwam Volodya vorig jaar tegen op straat. Er ontstond een gesprek en Pavel gaf hem het boekje De omwisseling aan het kruis. Voor Volodya was dit een levensveranderd moment. In eerste instantie wilde hij het boekje niet lezen. Eigenlijk wilde hij het weggooien. Maar toen hij een kruis op de voorkant zag, besloot hij het toch mee naar huis te nemen. Een paar dagen later, toen hij nuchter was, pakte Volodya het boekje en sloeg het open. Hij las het boekje door, bad het gebed aan het eind en viel vervolgens in slaap. Toen hij de volgende morgen wakker werd, voelde hij zich een heel nieuw persoon. Het eerste wat hij deed, was vergeving vragen aan zijn gezin om zich met hen te verzoenen. Vervolgens zocht hij voorganger Pavel op en vroeg hem hoe hij zich bij een gemeente kon aansluiten en meer kon leren over God.
Met uw hulp kunnen we mensen in Siberië zoals Pavel en Volodya blijven zegenen met onderwijs over Jezus’ werk aan het kruis en Zijn oneindige liefde.

Download zendingsbericht als pdf