Shop Doneer

Investeer in mensen - India 2020

Leestijd: 4 min.

Beste vriend/vriendin,

Toen Derek Prince bijna 22 jaar geleden India bezocht, konden hij en Ruth meer dan 2500 voorgangers en leiders dienen. Zo ontstond DPM India. Sindsdien hebben er in heel India grote vorderingen plaatsgevonden in de verkondiging van het Evangelie door de voortdurende verspreiding van Dereks onderwijs, waardoor machten van de duisternis verdreven werden en licht gebracht werd in dit land waar Derek zo van hield.

Dit jaar is India echter zwaar getroffen door COVID-19. De angst die door de media wordt opgewekt en de negatieve medische rapporten hebben mensen in een geestelijke ‘lockdown’ gebracht. Gelukkig zijn er voorgangers met wie we al jaren werken, die delen hoe het onderwijs van DPM mensen helpt om te volharden in deze moeilijke tijden. Een voorganger stuurde ons dit bericht:

‘Heel erg bedankt voor dit gedegen Bijbelonderwijs. Het heeft ons geholpen om elke situatie het hoofd te kunnen bieden zonder angst - en ook om hoop te brengen aan onze kerkleden, van wie velen begonnen toe te geven aan wanhoop.’

BEHOEFTE AAN BIJBELSE WAARHEID

Veel voorgangers in India hebben een niet-christelijke achtergrond. Omdat ze geen fundament hebben van Bijbelse waarheid, zijn ze vatbaar voor de misleidingen en valse leringen in India, voornamelijk rond de thema’s van bekering, heiligheid en het belang van toewijding. Dit bedreigt de Kerk in India. Maar dankzij het degelijke onderwijs dat DPM beschikbaar stelt, komen deze voorgangers in het veranderende licht van het Woord en de Heilige Geest. Een voorganger getuigt:

‘Ik heb veel onderwijs gehoord over bevrijding. Maar dit was de eerste keer dat ik de Heilige Geest tot me hoorde spreken - door Dereks onderwijs. Ik ben al een aantal jaren actief in de bediening van bevrijding, maar er was altijd een angst in mijn achterhoofd dat mijn familie of ik zou worden aangevallen. De helderheid van Dereks onderwijs en de principes die gevolgd moeten worden, hebben me aangemoedigd en duidelijk perspectief gegeven op mijn autoriteit in Jezus Christus. Vandaag dien ik zonder enige angst, wetende dat ik resultaten zal zien.’


DE GRAANSCHUREN VULLEN

Tijdens de verplichte lockdown zijn we actief bezig geweest met een groeiende selectie van onderwijsbrieven, vertalingen en het updaten van onze websites. Wanneer India begint verdere versoepelingen doorvoert, zullen gelovigen moeten worden toegerust met materialen die hen helpen om angst te overwinnen en het leven in het licht van de eeuwigheid te zien. Ons doel is om voorgangers en hun gemeentes te voorzien van onderwijs dat hen brengt tot diepere intimiteit met Jezus Christus. Terwijl dit gebeurt, zullen ze ook enthousiast zijn om Jezus’ liefde weer met anderen te delen.

Met behulp van ons trouwe team zijn we van plan nog veel meer boeken te drukken en verspreiden - waaronder 3000 exemplaren in het Engels, Tamil en Hindi van Overwinning over de dood, Uitzien naar Jezus’ komst, De Eindtijd, Leven in de laatste dagen en Toetsing van wonderen en tekenen.IN DE STARTBLOKKEN VANUIT EEN NIEUW KANTOOR

Een ander geweldig vooruitzicht voor ons werk is het hervatten van onze trainingsseminars voor voorgangers. Daar is nog een dimensie aan toegevoegd. Begin dit jaar kregen wij van de nieuwe eigenaar van ons vorige kantoor te horen dat hij de kantoorruimte niet langer aan ons wilde verhuren omdat wij christenen zijn. Er is veel gebeden voor een goede nieuwe plek, en die gebeden zijn verhoord!

De Heer heeft ons gezegend met een prachtige plek, waar ook ruimte is voor zo’n 30 mensen om te overnachten. Er zijn zelfs al sanitaire voorzieningen! We droomden er al lang van om groepen voorgangers en gemeenteleiders te kunnen uitnodigen voor een aantal dagen van toerusting, bemoediging en gebed. Wat zijn we dankbaar dat de Heer deze schijnbaar moeilijke en verdrietige situatie heeft omgezet in vreugde!

Dit nieuwe gebouw huren we van een Hindoe. De prijs bleek heel erg mee te vallen. Hij vertelde: ‘Ik kan dit pand voor het dubbele aan iemand anders verhuren. Maar er is iets bijzonders aan jullie. Ik ervoer een geestelijke kracht toen ik met jullie sprak. Ik heb het gevoel dat ik jullie dit pand voor deze lage prijs moet geven...’ We zijn de Heer zo dankbaar dat Hij zo goed voor ons zorgt!

Verder zijn we van plan om vele outreaches te ondersteunen, zoals nieuwe distributie van cadeaupakketten aan afgestudeerde studenten van Bijbelscholen. In 2019 hebben we in totaal bijna 5.500 afgestudeerden van 93 scholen kunnen voorzien van zo’n cadeaupakket. De recente reisbeperkingen hebben er echter toe geleid dat deze seminars en het afstuderen moeten worden uitgesteld. Binnenkort zullen we weer verdergaan met de brede verspreiding van Dereks onderwijs door het land. We staan te popelen om de oogst verder binnen te gaan halen.

WIL JE ONS ONDERSTEUNEN?

Zou je het werk van DPM India willen steunen door je gebeden? En als je daarvoor in de gelegenheid bent, zou je dan willen overwegen ons te steunen in de verspreiding van levensveranderend onderwijs in India? Wellicht is het bijvoorbeeld ook jouw verlangen dat meer voorgangers opgeleid zijn om de Bijbel effectief te bestuderen en te onderwijzen aan hun gemeenten. Onze voorgangerstraining kost ongeveer €35 per voorganger, en heeft een enorme uitwerking op een hele gemeente.

In de komende tijd kunnen we met jullie hulp elke gelegenheid aangrijpen om Jezus te verkondigen in ons land.


Met dank en zegen,
Download zendingsbericht als pdf