Shop Doneer

Een karakter dat de test doorstaat

Leestijd: 3 min.
En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn. (Romeinen 8:28)

In alles wat God doet in ons leven, heeft Hij het goede op het oog. Dat is Zijn uiteindelijke doel. Het moet voldoen aan Zijn standaard van uitnemendheid, waar we al voorbeelden van hebben gezien in het scheppingsverhaal. God ging niet verder naar de volgende fase, voordat Hij zag dat wat Hij al gecreëerd had, 'goed' was. God werkt, zoekt en streeft naar uitmuntendheid in alles, maar in het bijzonder in het leven van ons, Zijn kinderen en dienstknechten. Maar bedenk goed, het is niet alleen maar uitmuntendheid in de tijdelijke, zichtbare dingen die Hij nastreeft in ons leven, maar meer nog, in de eerste plaats, in de eeuwige dingen.

God wil in ons een eeuwige soort goedheid bewerken, vooral op het morele vlak, een karakter dat de test van de eeuwigheid kan doorstaan en dat niet uitgewist wordt aan het eind van dit leven. Hij werkt in jouw en mijn leven altijd voor het eeuwige resultaat, dat moeten we steeds vasthouden. Vaak als we door moeilijkheden en beproevingen heengaan, dan zeggen we: 'God, dit begrijp ik niet, hoe kon U dit laten gebeuren?' We begrijpen het niet, omdat we niet denken vanuit Gods prioriteiten. God zegt: 'Wat er ook maar gebeurt in het tijdelijke, het is van ondergeschikt belang aan de dingen die gebeuren om je eeuwige karakter te vormen. De tijd gaat voorbij, maar wie je bent in je karakter, dat blijft voor eeuwig, daarmee blijf je bestaan tot in eeuwigheid. Daarom geef Ik altijd prioriteit aan het eeuwige boven het tijdelijke', zegt God.

Gebed van de dag

Eeuwige Vader, ik realiseer me dat ik zo vaak anders naar de dingen kijk dan U. Help mij om dingen te zien vanuit Uw perspectief en werkelijk te geloven dat alles meewerkt om Uw doel in mijn leven te bereiken, van een gelouterd, zuiver karakter dat voor eeuwig blijft.

Boeken over leven met God als doel

Deze overdenking komt uit het boek Wandelen met God dat gaat over vriendschap met God en is onderdeel van een 4-delige serie. In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen. Wil je meer van Dereks onderwijs lezen, bijvoorbeeld over Gods doel met je leven? Kijk dan eens naar deze titels:

  • Dereks boek Gods wil, mijn levensdoel is een prachtige studie die je uitdaagt je leven toe te wijden aan God.
  • Heiligheid is geen optie vertelt over het leven als discipel van Jezus. Een heilig leven vraagt soms om lastige keuzes en vorming van je karakter, maar er is niets mooier dan voor en met God te leven!
  • Ben je op zoek naar Gods doel met jouw leven? Dereks boek Je Roeping is een praktische handleiding om hier, aan de hand van de Bijbel, naar op zoek te gaan.
  • Laat God ook in moeilijke tijden jouw doel zijn. In Koers houden in de storm vertelt Derek over het leven van Job, die in de stormen van het leven God als doel hield. De proclamatiekaart Standvastig als Job sluit hier ook mooi bij aan.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de kracht van proclamatie. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince, met Nederlandse en Engelse ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.