1 november: Kom vrijmoedig!

 

 
DPM_logo

 

Weektekst:

Ik zal vrijmoedig dichtbij de troon van genade komen

Laten wij dan met vrijmoedigheid toegaan tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip.
(Hebreeën 4:16)

Kom vrijmoedig!

1 november

We kunnen vrijmoedig tot Gods troon komen, omdat het een troon van genade is. We komen niet op basis van onze verdiensten, maar in de naam van Jezus, met lofprijs en dankzegging. We komen vrijmoedig en zonder veroordeling, omdat God ons heeft uitgenodigd. De schrijver van de Hebreeënbrief stelt:
Omdat wij nu, broeders, vrijmoedigheid hebben om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus… (10:19).

Als we tot God bidden, moeten we Hem niet naderen onder gevoelens van veroordeling. Veroordeling is een van de grootste blokkades voor verhoord gebed. De bron van veroordeling is ten diepste zelfrechtvaardiging. Als we  het gevoel hebben onszelf te moeten rechtvaardigen en we slaan die weg in, dan blijven we bezig. Daar ben je namelijk nooit mee klaar. Daarom moet er een punt komen dat we al onze hang naar zelfrechtvaardiging afleggen en simpelweg zeggen: ,,Door geloof ontvang ik de rechtvaardigheid van Jezus Christus, die in mij is gelegd door mijn geloof in Hem, in lijn met het Woord van God. Ik zal niet paraderen met mijn goede werken of mijn slechte daden verdoezelen. Ik zal open, transparant en vrijmoedig komen zoals ik ben, want het is de troon van genade. Ik zal niet voortdurend mijn eigen hart analyseren om erachter te komen of ik wel goed genoeg ben om tot God te mogen bidden. Ik vertrouw God dat het bloed van Jezus mij van alle zonden heeft gereinigd, en mag op basis daarvan binnenkomen in het Heilige der heiligen.”

…laten wij dan toegaan met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten… (Hebreeën 10:22). Een slecht geweten weerhoudt ons van succesvol gebed. Daarom moeten we Jezus’ bloed toegang geven tot ons hart en met volkomen zekerheid aanvaarden dat we vergeven zijn – zo komen we vrijmoedig in Gods aanwezigheid.

Dank U Heer, dat ik vrijmoedig bij U mag komen. Ik proclameer dat het bloed van Jezus mij heeft gereinigd van alle zonden. Daarom kom ik vrijmoedig tot uw troon, rechtstreeks in het Heilige der heiligen. Amen.

Bron: Praying to change history: seven basic conditions for answered prayer (CD)

Gods levende Woord

Uit het boek: Gods levende woord 
Klik hier voor meer info en bestellen

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email