1 oktober: Bidden voor de vrede van Jeruzalem

 

DPM_logo

 

Weektekst:

Bid voor de vrede van Jeruzalem: wie Israël zegent, zal gezegend worden.

Bid om vrede voor Jeruzalem, laat het wie u liefhebben goed gaan.
(Psalm 122:6)

Bidden voor de vrede van Jeruzalem

1 oktober

De afgelopen maand hebben we Gods trouw als hemelse Vader bestudeerd. Ten grondslag aan dat onderwerp ligt Gods eeuwige verbondstrouw. En dat thema brengt ons vrijwel onmiddellijk bij onze ‘oudere broer’ Israël. In Genesis 12:2,3 lezen we Gods oorspronkelijke belofte aan Abraham, toen Hij hem opdroeg Ur der Chaldeeën te verlaten en naar een ander land te gaan:

Ik zal u tot een groot volk maken, u zegenen en uw naam groot maken; en u zult tot een zegen zijn. Ik zal zegenen wie u zegenen en vervloeken wie u vervloekt; en in u zullen alle geslachten van de aardbodem gezegend worden.

Het Joodse volk is de toetssteen op basis waarvan alle andere volken beoordeeld zullen worden. De Bijbel waarschuwt ons in dit verband: Laat beschaamd en achteruitgedreven worden allen die Sion haten (Psalm 129:5). Ieder land dat Gods doel, namelijk het herstel van Sion, tegenwerkt, zal beschaamd en achteruitgedreven worden. Volken bepalen hun bestemming door hun reactie op het herstel van Gods volk.

Een prachtige en bekende belofte van zegen voor hen die zich verbinden met Gods doelen voor Jeruzalem, voor Israël en voor Gods volk, lezen we in Psalm 122:6: Bid om vrede voor Jeruzalem, laat het wie u liefhebben goed gaan. Een neutrale houding aannemen is niet mogelijk. We kunnen niet zeggen: ,,We zullen maar afwachten wat er gebeurt.” We moeten onszelf actief verbinden met wat God in zijn Woord zegt en met wat Hij doet in de geschiedenis.

De belangrijkste manier waarop we dit kunnen doen is door te bidden. We kunnen bidden voor de vrede van Jeruzalem en voor haar herstel – bidden dat Jeruzalem dat zal worden wat God in de Bijbel heeft verklaard. Voor hen die bidden en bewogen zijn, is dit de belofte: Zij die u liefhebben zal het goed gaan.

Dank U Heer, voor de zegen die U belooft aan hen die Israël liefhebben. Ik proclameer dat het ieder die bidt voor Jeruzalem en met Israël bewogen is,  goed zal gaan. Versterk ook in mij de passie voor Israël, zodat ik in lijn ben met Uw hart en gedachten ten aanzien van Uw verbondsvolk. Ik bid voor de vrede van Jeruzalem. Amen.
Bron: De eindtijd, wat gaat er gebeuren? (Boek)
 

 
 
‘De eindtijd, wat gaat er gebeuren?’
Gods levende Woord

Uit het boek: Gods levende woord 
Klik hier voor meer info en bestellen

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email