1 september – Roept God jou?

Thema: Leer bidden
Ervoor kiezen om de kracht van gebed te leren begrijpen en als bidder je plaats in te nemen in Gods koninkrijk, is ingrijpend. Denk erover na. Ben je bereid om dit te zeggen: „God, als U mij kunt maken tot een priester voor uw koninkrijk, dan ben ik bereid om de prijs te betalen?” Ik wil je zeggen dat er geen hogere roeping is. Als je bidt, dan bereik je de troon. Anderen zien je wellicht niet, want je bent uit het zicht, voorbij het tweede voorhangsel, maar je leven zal voor en namens God een verschil maken, voor nu en in eeuwigheid.
Misschien zie je jezelf momenteel niet als een sterke persoonlijkheid op het gebied van voorbede, maar als je jezelf aan God aanbiedt, dan zal Hij je gaan vormen. Het betekent waarschijnlijk dat je wat veranderingen zult moeten aanbrengen in hoe je de dingen tot nu toe hebt gedaan, maar het verschil zal ook zijn dat je gebedsverhoring zult meemaken. Het is niet moeilijk, het is heel praktisch. We zullen de komende tijd gaan leren hoe we God kunnen benaderen, en hoe we kunnen voldoen aan de basisvoorwaarden voor verhoord gebed.
We zullen leren over vele verschillende vormen van gebed, zoals bijvoorbeeld smeken en vragen. We zullen de functie van geestelijke strijd gaan begrijpen. We zullen leren hoe we Gods wil kunnen weten en die naar Hem terugbidden. Het is mogelijk om te bidden met vertrouwen. Besef goed dat God graag wil dat wij krijgen waar we voor bidden!
Mijn gebed voor jou is dat God je zal zegenen in dit avontuur, dat Hij zijn hand op je zal houden en dat Hij je zal leiden in wegen van discipline en onderricht – dat Hij je mag maken tot wat je hebt aangeboden om te worden. Ben je er klaar voor? Dan gaan we op weg.

Vader, ik besef dat U mij geroepen hebt tot voorbede. Ik besef dat het een prijs kost om in deze roeping te gaan wandelen. Ik wil gehoor geven aan deze roeping en leren om U na te volgen in voorbede. Wilt U mij de komende periode aan de hand nemen en mij leiden in het gebed zoals U dat wilt.

 

Leer-bidden-Derek-Prince-9789075185683

Cursus: Leer Bidden
Volgende week (7 september a.s.) starten we met een cursus over het thema gebed, waar we de afgelopen dagen mee bezig zijn geweest.
Als dit thema je raakt en je graag wil groeien in je gebedsleven, dan is dit je kans om je aan te melden voor de cursus: ‘Leer bidden’!

 

DPM Wereldwijd

INTERNATIONAAL

Bid voor de directeuren, staf en zendingswerkers (en hun gezinnen) van de meer dan 50 DPM-kantoren. Een aantal van hen worstelt met kanker, andere ernstige gezondheidsproblemen, en verschillende crisissituaties. Bid voor hen om een goede gezondheid en om kracht, gunst, voorziening, zalving en bescherming; bid dat DPM wereldwijd een kankervrij gebied zal zijn. (Een lijst met DPM-kantoren en –directeuren staat op onze website.)

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email