23 mei: De sonde van de Heilige Geest

 

DPM_logo

 

Weektekst:

Jezus droeg onze afwijzing, opdat wij zijn aanvaarding van de Vader kunnen ontvangen.

 Hij heeft ons tevoren voorbestemd om tot zijn kinderen aangenomen te worden door Jezus Christus, overeenkomstig het welbehagen van zijn wil, tot lof van de heerlijkheid van zijn genade, waarmee Hij ons aanvaard (of: begenadigd) heeft in de Geliefde

(Efeze 1:5,6)

___________________________________________________

De sonde van de Heilige Geest

23 mei

De eerste stap om afwijzing te overwinnen, is het probleem te herkennen. Op het moment dat je het herkent, kun je ermee afrekenen. Laat me dit illustreren. 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen ik diende in de medische troepen in de woestijn van Noord-Afrika, werkte ik samen met een briljante arts. Een van onze soldaten was getroffen door een granaatscherf. Hij kwam het hospitaal binnen met een klein, zwart puntje in zijn schouder. Ik ging samen met hem aan het werk, en ik vroeg: ,,Zal ik verband halen om de wond te verbinden?”

De arts zei: ,,Nee, geef me de sonde.” Ik gaf hem het kleine zilveren staafje, en hij stak het in de wond en draaide het rond. In de minuten die volgden gebeurde er niets. Toen opeens raakte de arts het scherfje in de wond aan, en de patiënt liet een schreeuw horen. De arts wist toen dat hij het probleem had gevonden. Toen ik opnieuw vroeg of de wond verbonden moest worden, zei de dokter: ,,Nee, geef me een pincet.” Hij stak de pincet in de wond en verwijderde het scherfje. Pas daarna wilde hij dat de wond verbonden werd. 

Misschien wikkel je wel eens wat religieus verband over een wond die niet kan genezen, omdat er iets inzit dat zorgt voor ontstekingen. Als je echter je hart opent voor de Heilige Geest, zal hij de bron van het probleem openbaren. Als de sonde van de Heilige Geest een scherf raakt, zal dat pijn doen. Schreeuw het desnoods uit, maar verzet je er niet tegen. Vraag hem of Hij de pincet wil gebruiken om het probleem te verwijderen. Daarna kan God je werkelijk genezen, in plaats van het probleem alleen maar tijdelijk te bedekken.

________________________________________________
Dank U Jezus voor uw werk aan het kruis. Ik proclameer dat ik mijn hart open voor de sonde van de Heilige Geest, om de bron van mijn moeite en problemen te openbaren. Help mij om nooit door te lopen met diepgewortelde pijn, maar me over te geven aan Gods kundige, genezende hand, om werkelijk te herstellen. Jezus onderging mijn afwijzing, zodat ik zijn aanvaarding door de Vader mag ontvangen. Amen.
 
Bron: Gods antwoord voor afwijzing (Boek)
 
_______________________________________________

 De dvd Gods antwoord voor schuld, schaamte en afwijzing is prachtig om samen te bekijken met je kring of gemeente, en vervolgens met elkaar te bidden voor geestelijke vrijheid, genezing en het ervaren van Vaders aanvaarding, in de Here Jezus. 
 
________________________________________________
Gods levende Woord

Klik hier voor meer info en bestellen
Uit het boek: Gods levende woord    

Onze facebookpagina 

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen 

 
 
 

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email