26 september – Het ‘roer’ van je leven

Woord uit het Woord – dag 4
Zie, ook de schepen, al zijn ze nog ze groot en worden ze door harde winden voortgedreven, ze worden gestuurd door een zeer klein roer, waarheen de stuurman ook maar kiest en wil.
Zo is ook de tong een klein lichaamsdeel… (Jakobus 3:4-5)
Zie je de vergelijking? Wat het roer is voor het schip, dat is de tong voor het menselijk lichaam en het leven van de mens. Je hoeft geen verstand van zeevaart te hebben, om te weten dat de man die aan het roer van het schip staat, de richting van het schip bepaalt. Als de juiste man aan het roer staat, heeft het schip een goede vaart en komt het veilig in de haven aan. Maar als de verkeerde man aan het roer staat, die niet weet wat hij aan het doen is, zal het schip waarschijnlijk schipbreuk lijden.
En zo is het ook in jouw en mijn leven. Als de juiste kracht onze tong beheerst, zullen we een geslaagde reis maken door het leven en zullen we veilig op onze bestemming aankomen. Maar als de verkeerde kracht onze tong beheerst, dan lijden we hoogst waarschijnlijk schipbreuk.
Onthoud goed dat de manier waarop je je tong gebruikt, bepalend is voor de koers van je leven. Maak het een principe om altijd positief te zijn: spreek altijd geloof en vertrouwen uit, geen twijfel en angst; wees eerlijk en overdrijf niet; spreek de waarheid en praat over andere mensen zoals jij wilt dat zij over jou praten.
Woorden zijn namelijk net zaadjes: als jij bittere en kritische woorden zaait, dan zul je ze op den duur in meervoud terug oogsten in je eigen leven.
Onthoud dus dat je voorzichtig moet zijn met het gebruiken van het roer dat jouw schip bestuurt, het roer dat je tong is. Vraag God om Zijn hulp om je tong op de juiste manier te gebruiken.

Lieve Heer Jezus, dank U dat ik mijn tong – en alle woorden die ik ermee uitspreek – aan U terug mag geven voor Uw eer en tot Uw verheerlijking! Stelt U een wacht voor mijn lippen (zie Psalm 141:3), zodat mijn mond u voortdurend eer brengt. Amen. 

 

Video: ‘a word from the Word’
Bovenstaand onderwijs is een vertaling van de – door Derek voorgelezen – ‘word form the Word’ radio-uitzendingen. Dit korte woord van Derek is onder prachtige videobeelden van het land Israël gezet.
Je kunt de video van vandaag hier bekijken
Waar_het_hart_vol_van_is
‘Waar het hart vol van is’
In het compacte boekje ‘Waar het hart vol van is’ behandelt Derek Prince uitgebreid hoezeer onze tong, en de woorden die we spreken, bepalend is voor de richting van ons eigen leven en dat van anderen.

 

DPM Wereldwijd
NIEUW-ZEELAND
•     Bid om inspiratie van God om wegen te vinden de 20-40-jarigen te bereiken met Dereks onderwijs.
•     Bid er nieuwe mogelijkheden tot ‘Reach and teach’ (bereiken en onderwijzen) ontstaan op al de eilanden van Azië en de Pacific, een gebied dat wordt overzien door het kantoor in Nieuw Zeeland.

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email