3 september: Acht manifestaties van liefde

DPM_logo

Thema: De vrucht van de Geest

Acht manifestaties van liefde

3 september

We zagen al eerder dat het Nieuwe Testament spreekt over de ‘gaven van de Geest’ in het meervoud. De negen gaven worden opgesomd in 1 Korinthe 12:8-10: Want aan de één wordt door de Geest een woord van wijsheid gegeven en aan de ander een woord van kennis, door dezelfde Geest;en aan een ander geloof, door dezelfde Geest, en aan een ander genadegaven van genezingen, door dezelfde Geest; en aan een ander werkingen van krachten, en aan een ander profetie, en aan een ander het onderscheiden van geesten, en aan een ander allerlei talen, en aan een ander uitleg van talen.
Maar gisteren lazen we in Galaten 5:22-23 over de ‘vrucht van de Geest’ , die staat in het enkelvoud, waar negen verschillende uitwerkingen van de vrucht van de Geest staan opgesomd: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.

 

Als eerste in deze reeks vinden we liefde. Alles wat hierna komt, kunnen we interpreteren als de verschillende manieren waarop liefde zich manifesteert.

*blijdschap is liefde die zich verheugt
*vrede is liefde die aanvaardt
*geduld is liefde die verdraagt
*vriendelijkheid is liefde die anderen dient
*goedheid is liefde die het beste zoekt
*geloof is liefde die zijn beloften houdt
*zachtmoedigheid is liefde die bewogen is met de pijn van anderen

*zelfbeheersing is liefde die regeert

De vrucht van de Geest kunnen we ook omschrijven als de verschillende manieren waarop het karakter van Jezus zichtbaar wordt in de levens van Zijn discipelen. Als alle aspecten van de vrucht van de Geest in iemand tot hun recht gekomen zijn, dan is het alsof Jezus door de Heilige Geest vleesgeworden is in Zijn discipel, de persoon die Hem volgt.

Heer Jezus, zo wil ik zijn! Iemand in wie U vleesgeworden bent, iemand in wie Uw Geest en karakter zo zichtbaar is!

 

Vernieuw mijn vreugde Heer; Stort Uw aanvaarding en vergeving voor anderen in mij uit; ik leer Uw geduld, Heer; en vanuit Uw liefde dien ik anderen; ik zoek het beste voor hen; ik zet mijn hart erop het zuivere en goede te kiezen; ik houd mijn beloften; raak anderen aan met Uw genezing voor hun pijn; en ik laat in al mijn spreken en handelen Uw liefde regeren! Amen.

Meer over de vrucht van de Geest kun je lezen in het boek ‘Je roeping’.

DPM Wereldwijd…

3 september – ISRAËL

Veel soldaten in de IDF (het Israëlische verdedigingsleger) kunnen nu toegang krijgen tot Dereks boodschappen in het Hebreeuws. Bid dat hun harten open staan voor de Heer; bid ook om bescherming voor hen.

Daniël, die Dereks ‘stem’ is in het Hebreeuws en deel uitmaakt van het DPM-team in Israël, dient nu in het leger. Bid om bescherming voor hem, zijn vrouw en hun drie kinderen.

Onze facebookpagina

Nieuw hier? Meld je aan voor de dagelijkse overdenkingen

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email