6 november – De weg omhoog is de uitweg in iedere situatie

Woord uit het Woord – dag 45
Offer dank aan God en kom aan de Allerhoogste uw geloften na. Roep Mij aan in de dag van benauwdheid; Ik zal u eruit helpen en u zult Mij eren. (Psalm 50:14-15)
God heeft een weg voor jou als je het moeilijk hebt. Je zit midden in de problemen, je bent in nood, en je ziet geen uitweg. Toch is er een weg, een hoge weg, de weg naar God toe: ‘Offer dank aan God’. Klinkt dat niet onlogisch?
Stop met je zorgen te maken en begin God te danken te midden van alle druk en benauwdheid die je ervaart. Verhef je stem en dank God. Breng Hem een offer van dankzegging. Een offer kost je iets, het gaat tegen je gevoel in, maar zo’n offer is voor God aangenaam. En God zegt: ‘Als jij Mij dat offer van dankbaarheid brengt terwijl je middenin je problemen zit, dan zal Ik tussenbeide komen en je te hulp schieten. Ik zal je eruit helpen en jij zult Mij eren’.
God staat altijd klaar om ons eruit te helpen, maar Hij wil dat we ons alvast voorbereiden op die bevrijding door Hem dank te offeren, zelfs  terwijl we nog volop in de benauwdheid zitten.
In het laatste vers van dezelfde psalm zegt Hij dit: ‘Wie dank offert, zal Mij eren; wie de rechte weg gaat, zal Ik Gods heil doen zien’. (Psalm 50:23)
Wist je, dat dankzegging offeren aan God, temidden van benauwdheid en moeite de meest zuivere uiting van geloof is die er bestaat? En als je Hem die dank offert, dan zul je in je leven en je hart dus die rechte weg zien, zodat God je Zijn heil laat zien. Dan merk je dat God jou te hulp komt.

Dank U Vader, dat U in de stilte van mijn hart tot mij spreken wilt. Ik voel me zo bevoorrecht Heer, dat U aan mij denkt en relatie met mij wilt beleven. Dank U dat ik op ieder moment uit het tumult van deze wereld kan stappen en in de stilte Uw liefdevolle stem tot mij mag horen spreken. Amen.

 

DPM Wereldwijd
CAMBODJA
  • Het DPM-team is gaan samenwerken met de New Life Church in de provincie Kompong Thom en heeft onderwijs gegeven uit Dereks boek Onbegrijpelijke liefde.  Er zijn 150 exemplaren gegeven aan de dorpsbewoners, en de plaatselijke voorgangers kregen 50 sets met boeken van Derek. Bid dat veel mensen tot redding komen, en zullen groeien.
  • Samen met onze partnerbediening One-2-One is een zendingsreis met een tandartskliniek gemaakt. De aanwezige dorpsbewoners kregen een exemplaren van Onbegrijpelijke liefde. Bid dat velen tot Christus komen, en dat er meer van deze succesvolle reizen mogelijk worden.

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email