Shop Doneer

Bidden voor de vrede van Jeruzalem

Leestijd: 2 min.

De afgelopen maand bestudeerden we Gods trouw als hemelse Vader. Ten grondslag aan dat onderwerp ligt Gods eeuwige verbondstrouw. En dat thema brengt ons vrijwel onmiddellijk bij onze 'oudere broer' Israël. In Genesis 12:2-3 lezen we Gods oorspronkelijke belofte aan Abraham, toen Hij hem opdroeg Ur der Chaldeeën te verlaten en naar een ander land te gaan:

Ik zal u tot een groot volk maken, u ​zegenen​ en uw naam groot maken; en u zult tot een ​zegen​ zijn. Ik zal ​zegenen​ wie u ​zegenen, en wie u vervloekt, zal Ik ​vervloeken; en in u zullen alle geslachten van de aardbodem gezegend worden.

Het Joodse volk is de toetssteen op basis waarvan alle andere volken beoordeeld zullen worden. De Bijbel waarschuwt ons in dit verband:

Laat beschaamd worden en terugwijken allen die Sion haten. (Psalm 129:5)

Ieder land dat Gods doel, namelijk het herstel van Sion, tegenwerkt, zal beschaamd en achteruitgedreven worden. Volken bepalen hun bestemming door hun reactie op het herstel van Gods volk.

Een prachtige en bekende belofte van zegen voor hen die zich verbinden met Gods doelen voor Jeruzalem, voor Israël en voor Gods volk, lezen we in Psalm 122:6:

Bid​ om ​vrede​ voor Jeruzalem, laat het goed gaan met hen die u ​liefhebben.

Een neutrale houding aannemen is niet mogelijk. We kunnen niet zeggen: 'We zullen maar afwachten wat er gebeurt.' We moeten onszelf actief verbinden met wat God in Zijn Woord zegt en met wat Hij doet in de geschiedenis.

De belangrijkste manier waarop we dit kunnen doen is door te bidden. We kunnen bidden voor de vrede van Jeruzalem en voor haar herstel – bidden dat Jeruzalem dat zal worden wat God in de Bijbel heeft vastgelegd. Voor hen die bidden en bewogen zijn, is dit de belofte:

laat het goed gaan met hen die u ​liefhebben.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor de zegen die U belooft aan hen die Israël liefhebben. Ik verklaar dat het ieder die bidt voor Jeruzalem en over Israël bewogen is, goed zal gaan. Versterk ook in mij de passie voor Israël, zodat ik in lijn ben met Uw hart en gedachten ten aanzien van Uw verbondsvolk. Ik bid voor de vrede van Jeruzalem. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.